19 Martie 2012 publicat în Social 856 share-uri

Dan Puric este una dintre figurile cu cea mai mare notorietate din Romania, datorita carismei sale dar si talentului sau ortaoric. Puric este apreciat si pentru felul cum reactiveaza sentimente de mandrie nationala si transmite idei pozitive despre viata, religia Ortodoxa si noi, ca natie.

Mai ales atunci cand vine vorba despre femei, nu stiu insa daca discursul lui Dan Puric ar trebui sa il consider flatant, magulitor, sau… chiar ofensator in unele aspecte. Pare ca Puric creaza un portret prea traditionalist si idealist care in multe aspecte nu se mai potriveste femeii astazi.

Adica… Dan Puric considera ca prajitul cartofilor e o mare virtute a unei romance. Dar tot el spune “O femeie scurtcircuiteaza logica masculina. Ea creeaza evenimente care infrumuseteaza viata”.

Va invit sa priviti acest montaj dintr-o emisiune cu Dan Puric, pentru a va face singure o parere (durata 7:15 min.):

Am extras mai multe citate care ilustreaza viziunea lui Dan Puric cu privire la feminitate, prezenta in aceasta inregistrare. Va identificati cu portretul facut de bine-cunoscutul om de cultura roman?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Mi-a zis mie un chinez miliardar: "Bai, Dane, gaseste-mi o romanca sa ma insor cu ea. De ce? De ce nu-ti iei o chinezoaica? Imi zice: O romanca este singura care mai face cartofi prajiti". El simtea ca a ramas un loc de dragoste feminina.

Feminitatea de tip romanesc (n.r este unica)… Pastrati-va nostalgia in ochi, privirea aia a romacei grigoresciene, frumusetea aia care nu e obraznica, nu e de top-model, are o melancolie.

Am zis ca romanca este ca Biserica Ortodoxa, nu se duce spre tine, ci te duci tu spre ea. Nu vedeti ce succes au romancele in general?

Aici, cand au venit francezii, de la Berthelot incoace si de pe vremea lui Napoleon s-au indragostit de romance.

O romanca este un fond sufletesc – de-asta am scris despre mama, de-asta am scris despre bunica – voi, femeile sunteti un alt spatiu de petrecere ontologica, al omului. Spunea Borges ca in preajma unei femei frumoase te schimbi ca-n fata unei pozeii.

Femeile sunt expresia fizica a fizicii cuantice, a unei alte realitati. O informatie, o realitate aberanta este distrusa in camin datorita unei femei care poate sa iti fie sotie, poate sa iti fie prietena, poate sa iti fie mama, sau poate sa iti fie bunica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri