17 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 4 share-uri

Diabetul zaharat este o boala cronica, netransmisibila, caracterizata printr-un nivel ridicat al glicemiei in sange. Diabetul poate fi prevenit prin miscare fizica, legume si fructe bogate in vitamine si o alimentatie sanatoasa.

Comunicat de presa

Pe 14 noiembrie a fost Ziua Mondiala Diabetului, cel mai important eveniment la nivel global dedicat acestei boli. In cadrul acestei zile au avut loc diferite manifestari prin care s-au dorit educarea si informarea populatiei asupra importantei preventiei si controlului diabetului.

Ce este diabetul zaharat?

Diabetul zaharat este o boala cronica, netransmisibila, caracterizata printr-un nivel ridicat al glicemiei in sange, provocat de defecte in producerea si/sau folosirea necorespunzatoare a insulinei in organism. Daca inainte diabetul era o boala ce caracteriza cu precadere persoanele de varsta a doua, in zilele noastre, acesta a inceput sa fie frecvent si la persoanele mai tinere. De ce? Alimentatia nesanatoasa de tip fast-food, lipsa activitatilor fizice, stresul, poluarea excesiva sunt doar cateva din cauzele care astazi au facut ca diabetul sa se raspandeasca.


De aceea, este important sa prevenim si sa controlam diabetul, prin metode naturale. Un stil de viata corespunzator va poate ajuta sa preveniti aceasta boala si sa va bucurati de toate momentele frumoase alaturi de familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cum sa previi si sa controlezi diabetul prin metode naturale

Alimentatia sanatoasa

Alimentatia sanatoasa, miscarea si renuntatul la fumat sunt, potrivit medicilor, principalele metode prin care puteti preveni diabetul. Fructele si legumele proaspete, alimentele bogate in vitamine si acizi grasi Omega 3 sunt o sursa de hrana care va pot reda starea de sanatate dorita, prevenind astfel afectiuni nedorite.

Miscarea fizica

Comoditatea si indolenta au facut ca in mileniul III oamenii sa gaseasca nenumarate motive pentru a nu face sport, cum ar fi: „nu pot”, „nu am timp”, „nu mai sunt tanar”, etc. Insa, activitatea fizica sustinuta reprezinta in aceste zile unica scapare din sedentarism si consumism. Ea ne poate apara de multe afectiuni si ne poate reda tineretea. Sportul reduce stresul si anxietatea, intareste oasele, inima, muschii si nu in ultimul rand creste increderea in sine si autosatisfactia.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri