15 Noiembrie 2011 publicat în Sanatate 4 share-uri

Aproape 1000 de romani, aparent sanatosi, au fost depistati cu virusul Hepatitei C, in urma campaniei de testare gratuita "Impreuna pentru viata". Testarea gratuita a evidentiat starea de sanatate a populatiei si prevalenta pentru hepatita C.

Comunicat de presa

Aproape 1000 de romani, aparent sanatosi, au fost depistati cu virusul Hepatitei C, in urma campaniei de testare gratuita desfasurata in luna august, in 27 de orase din tara.


Impreuna pentru viata

Initiativa apartine companiei MSD Romania si a fost dezvoltata in cadrul platformei „Impreuna pentru viata” in parteneriat cu laboratoarele Bioclinica si cu aportul Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH) pentru mediatizarea campaniei, cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitelor. In perioada 1-6 august, in peste 27 de centre Bioclinica din toata tara, romanii au beneficiat de testari gratuite pentru depistarea virusului hepatitic C.


Pe toata perioada campaniei au fost testate 11.471 de persoane in toata tara, dintre care 877 au primit un rezultat pozitiv. Aceste cifre confirma ca la nivelul oraselor in care au avut loc testari, media pacientilor depistati cu hepatita C este de 7,65%. Printre judetele cu cea mai mare prevalenta a hepatitei C sunt Bucuresti (14,67%), Bacau (12,4%), Sibiu (10,6%), Botosani (9,6%), Arges (9,26%). Rezultatele pentru fiecare judet in parte le puteti gasi pe www.impreunapentruviata.ro .
Retail jobs

Hepatita C la romani

Este cunoscut faptul ca Romania are una din cele mai mari prevalente ale hepatitei C din Europa, insa din motive obiective foarte multi romani nu isi pot permite un test care sa le arate daca sunt sau nu infectati. Prin campania "Impreuna pentru Viata” am dorit sa venim in sprijinul acestora printr-o actiune de testare nationala pe durata unei saptamani", spune Florentin Scarlat, External Affairs &Communications Manager MSD.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri