20 Septembrie 2011 publicat în Sanatate 33 share-uri

Despre dieta Okinawa se scrie si se vorbeste mult, dar dieta Okinawa este mai mult un stil de viata decat o dieta propriu-zisa. Aceasta dieta te va ajuta sa pierzi din greutate intr-un mod sanatos si sa iti schimbi modul prin care te hranesti.
Regula 2 - Mananca sanatos

Oamenii din Okinawa mananca foarte multe vegetale si cereale integrale, peste, tofu. Mananca foarte putin zahar si foarte putina carne sau oua.

Dieta Okinawa sau indemnul de a savura mesele:

· Adauga un pic mai multe condimente in mancare. Acestea te vor ajuta sa mananci mai putin.

· Nu infuleca! Mancarea ar trebui sa fie un ritual, ceva pentru care sa fim recunoscatoari.

· Mananca incet si mesteca foarte bine mancarea. Numai in acest fel vei reusi sa recunosti semnalul organismului, care iti spune ca te-ai saturat. Numai asa reusim sa evitam sa ne imbuibam pana la suprasaturatie.

· Nu ceda in fata tentatiei de a manca in fata televizorului sau a computerului, sau in timp ce citesti o revista sau un ziar. Aceste obiceiuri ne indeparteaza foarte mult de relatia cu mancarea. Nu mai putem sa ii simtim gustul, savoarea, in plus concentrandu-ne in acelasi timp pe altceva, rontaim in nestire, ceea ce nu e deloc sanatos pentru organismul nostru. Ori de cate ori mananci, fii foarte constienta de mancare, de gustul ei si de efectul benefic pe care il va avea asupra organismului tau.

· Bea apa INAINTE de mese; in acest mod vei reusi sa iti diminuezi apetitul. Nu este recomandat sa bei apa sau alta bautura in timpul meselor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri