Mai mult de una din doua romance (53%) nu cunosc nicio metoda de prevenire a cancerului de col uterin in conditiile in care cancerul de col uterin ramane principala cauza de mortalitate prin cancer la tinerele romance cu varste intre 15 si 44 de ani.

“Lipsa de informare este principalul factor din cauza caruia cancerul de col uterin face in continuare ravagii in randul romancelor de toate varstele. Daca nu ne pretuim sanatatea, putem risca suferinta bolii. Romania ocupa un dureros loc intai in Europa la mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin; zilnic ne mor in medie 6 femei din cauza acestei afectiuni ce poate fi prevenita. Prin urmare, parintii si adolescentele deopotriva trebuie sa inteleaga ca sta in puterea lor sa-si protejeze sanatatea si sa actioneze cu responsabilitate si sunt convinsa ca acest program poate reprezenta inca un pas important in directia reducerii aparitiei cazurilor grave de cancer de col uterin. Ne-am dori ca programul nostru sa fie un semnal pentru nevoia intelegerii gravitatii problemei cancerului de col uterin in Romania, dar si a sperantei ca educatia, vaccinarea si testarea periodica pot reduce covarsitor pericolul acestei boli.”, a declarat Dr. Rodica Tanasescu, presedinte al SNMF.

Materialele educative distribuite de studenti in mall-uri au rolul de a trage un semnal de alarma pentru a determina tinerele sa isi consulte medicul cat mai curand cu privire la starea lor de sanatate si la posibilitatea de a preveni o boala grava. Intalnirea cu parintii are drept scop informarea si educarea acestora atat cu privire la riscurile cat si la metodele de prevenire a cancerului de col uterin si va presupune o discutie interactiva intre participanti. In cadrul seminariilor dedicate elevelor si sustinut de medici si studentii la medicina, acestia vor incerca sa explice importanta mentinerii sanatatii prin aplicarea unor metode preventive, intr-un mod informal si adecvat varstei si intelegerii lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Mai multe informatii despre program puteti afla accesand site-ul SNMF si FASMR.

Informarea romancelor este deficitara

Conform unui studiu Gfk realizat in 2009, mai mult de una din doua romance (53%) nu cunosc nicio metoda de prevenire a cancerului de col uterin. Aceste cifre sunt reflectate intr-o realitate dureroasa: cancerul de col uterin ramane principala cauza de mortalitate prin cancer la tinerele romance cu varste intre 15 si 44 de ani. Mai mult, Romania se afla pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii pe fondul acestei boli, riscul de deces fiind de 3 ori mai mare in tara noastra fata de media europeana. (raportul OMS- WHO/ICO- HPV information centre: “Human Papillomavirus and Related Cancers” summary report update. https://apps.who.int/hpvcentre/statistics/dynamic/ico/country_pdf/XEX.pdf?CFID=4677389&CFTOKEN=66594665)

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri