Intrebate cat de des merg la un control ginecologic, femeile se impart in patru mari categorii: cele care nu o fac niciodata (25%), cele care merg o data la 3 ani sau mai rar (22%), femeile care merg o data pe an la un control (23%) si femei care merg o data la 6 luni sau mai des la medicul ginecolog (15%)

Comunicat de presa

GfK Healthcare a realizat in luna martie a acestui an un studiu de piata in care a analizat frecventa cu care merg romancele la medicul ginecolog, in ce masura acestea au auzit de papiloma virus si legatura dintre acesta si cancerul de col uterin.

Intrebate cat de des merg la un control ginecologic, femeile se impart in patru mari categorii: cele care nu o fac niciodata (25%), cele care merg o data la 3 ani sau mai rar (22%), femeile care merg o data pe an la un control (23%) si femei care merg o data la 6 luni sau mai des la medicul ginecolog (15%).

GfK Healthcare a realizat si un profil al femeii care apartine fiecareia dintre aceste categorii pe baza a cateva trasaturi comune, astfel:

Femeia care nu merge niciodata la ginecolog

O gasim mai degraba in zona rurala, indiferent de regiune, dar si in urbanul din Oltenia si Moldova. Are sub 20 ani sau peste 60 ani si un venit personal net mediu lunar scazut, sub 400 RON.

Viziteaza ginecologul o data la 3 ani sau mai rar

Este mai degraba cu varsta cuprinsa intre 41-60 ani, absolventa a unei scoli profesionale.

Merge o data o data pe an la ginecolog

Este absolventa de studii superioare, varsta 31-40 ani, cu un venit personal net mediu lunar intre 1,000-2,000 RON.

O gasim mai degraba in zona Banat Crisana Maramures si in orasele cu peste 50,000 locuitori.

Merge o data la 6 luni sau mai des la ginecolog

Este tanara, cu varsta intre 21-30 ani si locuieste in Bucuresti. Are copii si lucreaza cu norma intreaga.

Romancele merg de regula la acelasi medic ginecolog

Aproape doua treimi dintre femei viziteaza intotdeauna acelasi medic ginecolog, in special cele din zona urbana a Transilvaniei. 40% dintre cele care merg la acelasi ginecolog, ajung la acesta o data pe an.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri