30 August 2010 publicat în Sanatate 4 share-uri

Orezul negru contine antocianini, antioxidanti naturali puternici care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra (afine, coacaze negre, mure). Antocianinii aflati in compozitia orezului negru actioneaza in sensul protejarii arterelor si impiedica distrugerea AND-ului,scazand totodata nivelul colesterolului in sange.

Intuind beneficiile sale si considerandu-l un soi special de orez, in China antica orezul negru era consumat doar de nobili, care interziceau consumarea orezului negru de catre oamenii simpli, apartinand paturii sociale sarace. I se spunea de aceea “orezul interzis”. Conform anumitor legend, insusi imparatul Chinei si favoritii sai il consumau. Astazi, orezul negru nu este atat de cunoscut in Europa precum orezul alb sau cel brun, insa gratie culorii sale neobisnuite este vedeta respectata a meselor din tinuturile asiatice. Mai nou, specialistii nutritionisti spun despre el ca este un produs alimentar minune, cu multiple efecte benefice asupra organismului. Nu putin sunt cei care numesc orezul negru “orezul longevitatii” sau “mancarea nemuritorilor”.

Antocianinii, antioxidantii miraculosi care lupta impotriva cancerului

Studiul efectuat recent de cercetatorii de la Universitatea Louisiana din Statele Unite si prezentat in cadrul unei conferinte medicale din Boston ne demonstreaza care sunt beneficiile reale ale orezului negru. Pentru o alimentatie sanatoasa si bogata in substante nutritive, specialistii in nutritie recomanda consumarea cat mai frecventa a orezului negru.

O singura lingurita de boabe de orez negru contine mult mai multi antocianini (substante antioxidante puternice) decat se gasesc intr-o lingurita de afine, insa mai putin zahar, mai multe fibre si o cantitate mai mare de vitamina E”, declara intr-un comunicat de presa Zhimin Xu, profesor doctor in cadrul Universitatii Louisiana din S.U.A.

Consumarea unei portii de orez negru in fiecare zi ar putea conduce la intarirea sistemului osos si a celui muscular, la energizarea organismului si la prelungirea tineretii organismului. Orezul negru contine antocianini, antioxidanti naturali puternici care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra (afine, coacaze negre, mure). Acestia au un rol destul de important in neutralizarea radicalilor liberi si contribuie la diminuarea consecintelor negative ale artritei, dar si la calmarea inflamatiilor. Antocianinii actioneaza in sensul protejarii arterelor si impiedica distrugerea AND-ului, cauzatoare de cancer, scazand considerabil nivelul de colesterol din sange. Totodata, consumarea de orez negru ajuta la imbunatatirea memoriei si la fluidizarea circulatiei sangvine, scazand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Se recomanda includerea orezului negru si in dieta celor care sufera de diabet.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri