Pana sa descifrez secretul unei siluete perfecte, eram si eu ca si voi -receptiva la noile diete si metode de slabire.

Eram permanent in cautarea celei mai bune dintre ele, insa tarziu am realizat ca nu exista dieta perfecta, poate doar cea bifata de medicul nutritionist pe foaia de hartie, cand intri in cabinetul lui pentru o consultatie. Ca m-as amagi la nesfarsit crezand ca exista o solutie-cheie care te-ar putea transforma in Pamela Anderson peste noapte. Nu tu colacei, doar forme perfecte. Scenarii de acest gen tin de ireal si in niciun caz de cald.

Portii mici si nu mari

Ce m-a determinat sa abandonez dietele drastice? Nereusita lor. Nu duc niciunde. Initial te slabesc, pentru ca mai apoi toate acele kilograme pierdute sa iti “surada” cand te sui pe cantar. Efectul yo-yo l-am cunoscut indeajuns de mult, incat mi-am jurat ca nu voi mai incerca niciodata vreo dieta. Insa, nu este musai sa tii dieta ca sa slabesti. Sa iti modelezi trupul dupa bunul-plac. Si totusi de ce zic asta? Ce-i drept optimismul din mine ma impinge sa cataloghez toate dietele drastice ca fiind ineficiente, si sa vad in schimbarile mici cheia spre succes. Succesul meu? Cateva kilograme in minus, fara batai de cap.

Pur si simplu nu mai servesc portii mari, precum cele de la restaurant, nu mananc orice, fast-food-ul, alimentele procesate, grasimile si dulciurile ies din calcul, iar frecventa portiilor ma ajuta sa ard mai usor grasimile.

Mananc putin si des, pentru ca rata metabolismului sa fie una crescuta, adica ca organismul meu sa faca fata mai usor grasimilor. Si astfel, mancand putin, des, dar sanatos, ma mentin in forma. Tentatia sa mananc cat doua persoane mi-a dat pace inca de cand mi-am impus aceasta schimbare in stilul de viata. Nu mai mananc mult seara tarziu si nici foamea nu ma viziteaza asa des. Insa, sunt atenta la ce mananc si ma pot lauda acum cu o silueta de viespe.

Un articol de Madalina Stama


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri