30 Iulie 2010 publicat în Sanatate 2 share-uri

Igiena intima este deosebit de importanta si nu ar trebui neglijata sub nicio forma. Multe boli cu transmitere sexuala sau infectii ori alte tipuri de patologii survin avbaterii unor reguli de igiena intima. De aceea iti propunem sa aflii care sunt cele mai importante principii in igiena intima si... de cuplu.

Alimentatia

Chiar daca nu ai crede, alimentatia reprezinta unul din pilonii importanti ai igienei. O alimentatie corecta, bogata in fructe, legume, lactate si proteine, dar saraca in grasimi ca margarina, mezeluri, carne de porc, produse de cofetarie si patiserie etc. mentine imunitatea la cote crescute, inclusiv imunitatea mucoasei vaginale. De asemenea, consumati ceaiuri cu lamaie si indulcite cu miere precum si alimente probiotice, in special iaurturi.

Inspecteaza

Inspecteaza-ti corpul o data pe saptamana si analizeaza zilnic secretiile vaginale. Observa daca si-au modificat culoarea, mirosul mai ales ori consistenta lor a devenit branzoasa. De obicei acestea nu trebuie sa aiba niciun miros dar uneori, daca au stat mai mult pe protej-slip pot prinde un miros mai acrisor si o culoare usor galbuie prin oxidare. Dar un miros neplacut este clar semn patologic. De asemenea orice ai observa in zona genitala – umflatura, roseata, descuamare, iritatie, bubita, pata maronie etc. – nu trebuie neglijat, asadar consulta medicul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Testul Babes-Papanicolau

Acest test alaturi de cel al secretiilor trebuie facut anual pentru ca multe patologii nu dor din pacate decat atunci cand ajung in stadii avansate si greu sau imposibil de tratat.

Sursa: Healthy, suplimentul de sanatate by Kudika.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Acum aparatul de aer conditionat iti protejeaza sanatatea

14 cauze ale intarzierii menstruatiei

Afla totul despre analiza care iti salveaza viata!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri