Este dimineata. Primul gand pe care il ai in minte este aroma unei cafele fierbinti care sa te ajute sa-ti incepi cu adevarat ziua. Consumul de cafea prezinta avantaje dar in acelasi timp si dezavantaje.

Este dimineata. Primul gand pe care il ai in minte este aroma unei cafele fierbinti care sa te ajute sa-ti incepi cu adevarat ziua. Consumul de cafea prezinta avantaje dar in acelasi timp si dezavantaje. Devii depedenta de acest "drog" si ai impresia ca fara o cafea sau chiar mai multe nu-ti poti desfasura activitatea cum ar trebui. Ai avut tentative de a renunta la cafea dar rezultatul nu a fost cel dorit. Tot ce ai obtinut au fost niste dureri groaznice de cap si o stare de somnolenta continua.

Nu trebuie neaparat sa se renunte la cafea, exista si alte bauturi cu efecte similare. S-au facut variate combinatii pentru a se incerca inlocuirea cafelei. Astfel, in prezent, exista nenumarate produse ce pot fi consumate in locul cafelei.


Cicoarea


Cicoarea are un gust asemanator cu cel al cafelei. Da rezultate excelente si nu are efecte negative. Este excelenta in cazul activitatiilor intelectuale intense, ajuta la tranzitul intestinal si ofera energie (indeparteaza starile de somnolenta, astenie). Contine fier, magneziu, fosfor, calciu si foarte multe vitamine. Cicoarea este recunoscuta si pentru proprietatile sale de a creste secretia biliara precum si pentru calitatile sale diuretice.

Se gaseste prajita, rasnita si cu diferite arome.


Ceaiuri

Ceaiul negru are la baza compozitiei tot cofeina, insa in cantitati reduse si in combinatii cu alte substante sanatoase. Ofera organismului stari asemanatoare date si de cafea, doar ca de scurta durata.

Ceaiul verde da rezultate mult mai notabile decat ceaiul negru. Acesta are prorpietati vindecatoare ce nu ar trebui trecute cu vederea. Ajuta la scaderea colesterolului, are capacitatea de a bloca unele celule canceroase si este utilizat si in cazul in care se doreste reducerea greutatii.


Cafeaua Oshawa

Un inlocuitor natural care este produs pe baza de: orez, cicoare, naut; este utilizat in momentele in care ai nevoie de energie sau esti intr-o perioada stresanta, cu o activitatea intelectuala ridicata sau ai dureri de cap.


Nu renunta brusc la consumul de cafea. Indicat ar fi ca initial sa reduci consumul zilnic de cafea. Dupa ce ce faci, acest pas evita sa consumi in fiecare zi, o zi bea un inlocuitor al cafelei, o zi cafea si tot asa pana cand numarul de zile in care consumi cofeina sa scada.

Un suc proaspat de fructe baut dimineata sau o ciocolata calda pot inlocui in timp dependenta de cafea.

Daca stii sa controlezi cantitatea de cafea consumata si nu faci excese, cafeaua chiar nu este nociva pentru organismul tau.

Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri