In ceea ce priveste consumul de cocaina, pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti.

Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este cannabisul, intr-un procent de 1,5%, urmat de ecstasy – 0,4%, heroina – 0,1%, halucinogene – 0,1%, cocaina (in ambele forme – baza sau crack) – 0,1%.

Cannabisul se consuma in toate regiunile tarii, inregistrandu-se urmatoarele procente: 5,6% in Bucuresti, 1,3% in Transilvania, 1,1% in: Muntenia, Moldova, Banat-Crisana-Maramures, 0,9% in Dobrogea si 0,6% in Oltenia.

Ecstasy se consuma, de asemenea in toate regiunile tarii, cu exceptia Dobrogei: 1,8% in Bucuresti, 0,4% in Transilvania, 0,2% in Muntenia si Oltenia, 0,1% in Moldova si Banat-Crisana-Maramures.
Heroina este consumata in Bucuresti, Transilvania si Oltenia in procente egale: 0,2%.
Inhalantele se consuma in: Bucuresti (0,3%), Oltenia (0,2%) si Transilvania (0,1%).

Amfetaminele si cocaina (crack sau in forma baza) se consuma doar in Bucuresti - 0,3% din populatia capitalei in varsta de 15-64 ani incercand amfetamine si 0,5% experimentand consumul de cocaina.
in ceea ce priveste consumul pe cale injectabila de heroina sau cocaina de-a lungul vietii, se inregistreaza urmatoarele procente: 0,3% dintre respondentii din Bucuresti au recunoscut un astfel de consum si 0,2% dintre cei din Transilvania si Oltenia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

In functie de grupa de varsta, drogul care este experimentat de populatia de toate varstele este cannabisul, celelalte droguri fiind incercate cu precadere de populatia tanara, 15-34 ani.

Cea mai mica varsta declarata de un respondent pentru debutul in consumul de cannabis a fost de 11 ani, 76,6% dintre consumatorii de cannabis mentionand o varsta de debut pana in 24 ani. in cazul ecstasy, cea mai mica varsta de debut declarata a fost 14 ani, iar cea mai mare varsta de debut in consumul de ecstasy fiind de 30 ani.

Barbatii, spre deosebire de femei, au incercat, cel putin o data in viata, toate tipurile de droguri ilegale: 2,3% cannabis, 0,5% ecstasy, 0,2% heroina si 0,1% celelalte categorii de droguri, iar pentru femei s-a inregistrat un consum experimental pentru: cannabis – 0,7%, ecstasy – 0,2%, inhalante si halucinogene – 0,1%.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Prevalenta consumului de droguri ilegale in ultimele 12 luni

Acest model de consum a putut fi analizat doar pentru cannabis si ecstasy din cauza numarului redus de cazuri inregistrat pentru celelalte categorii de droguri. O alta posibila explicatie a determinarii unor procente care sa permita o astfel de analiza poate fi si aceea ca atat cannabisul cat si ecstasy au fost tratate in chestionar in capitole separate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri