In ceea ce priveste consumul de cocaina, pentru categoria de varsta de 15-64 ani, Romania se numara printre tarile cu cea mai scazuta prevalenta pe parcursul intregii vieti.

Decese cauzate de consumul de droguri

In Raportul anual 2008 privind situatia drogurilor in Europa, apartinand Observatorului European pentru Droguri si Toxicomanie, Romania se afla pe locul 10 dintre-o lista de 28 de tari in ceea ce priveste numarul de decese survenite ca urmare a consumului de droguri. Cu cele 16 cazuri semnalate pentru anul 2006 (luat in calcul de respectivul raport), Romania se plaseaza in prima treime a acestei liste. tarile cu cele mai putine decese au fost: Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Republica Ceha, Franta, Polonia, tarile de Jos, Italia. Cele cai multe decese s-au inregistrat in Austria (35 cazuri), Regatul Unit (47), Norvegia (52), Luxemburg (60) si Estonia (73 cazuri).

Opinii privind consumul de droguri

In vederea cunoasterii atitudinii populatiei fata de consum si consumatorii de droguri, in cadrul chestionarului folosit ca instrument de colectare a datelor pentru cel de-al doilea Studiu in populatia generala realizat de Agentia Nationala Antidrog (publicat in anul 2008) au fost introduse si intrebari privind perceptia generala asupra unei persoane dependente de droguri sau asupra importantei diferitelor masuri intreprinse pentru rezolvarea problemei drogurilor ilicite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Studiul a aratat ca opinia publica este in favoarea „rezolvarii” problemei drogurilor ilicite, mai ales prin intermediul activitatilor de aplicare a legii sau de prevenire. In cazul asistentei medicale, desi populatia este de acord intr-un procent foarte ridicat (peste 85%) cu tratamentul consumatorilor de droguri, indiferent de modalitatea de includere a acestora intr-un program terapeutic (voluntar sau obligatoriu), aproximativ jumatate dintre respondenti considera administrarea de metadona in scop terapeutic ca fiind fara importanta (43%).

Prevalenta consumului de droguri ilegale de-a lungul vietii

Prevalenta consumului de diferite droguri ilegale in randul populatiei de 15-64 ani de-a lungul vietii este de cca. 1,7%, aici fiind incluse toate tipurile de droguri ilegale: marijuana, ecstasy, inhalante, cocaina, crack, amfetamine, halucinogene, heroina sau opiacee. Prin extrapolare, acest procent ne spune ca din populatia Romaniei in varsta de 15-64 aproximativ 300.000 de persoane au consumat cel putin o data unul din aceste droguri, de-a lungul vietii. Daca se iau in considerare si medicamentele (tranchilizante, sedative, antidepresive) acest procent ajunge la 8,6% (prin extrapolare rezulta aproximativ 1.300.000 de persoane).

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri