Afla cand sunt aceste dureri sunt normale, cand ai nevoie de o consultatie ginecologica si care este motivul pentru care apar.

Sunt mai putin comune decat durerile abdominale, dar suficient de raspandite incat sa fie o problema pentru foarte multe femei. Durerile de spate din timpul menstruatiei pot varia de la usoare la groaznice. Afla cand sunt aceste dureri sunt normale, cand ai nevoie de o consultatie ginecologica si care este motivul pentru care apar.

E normal sa ai dureri de spate in timpul menstruatiei?

Durerea menstruala are un termen medical: dismenoreea. Dintr-un studiu NCBI, rezulta ca 84% dintre femei au experimentat dismenoree macar intr-o forma atenuata. Asadar, este ceva obisnuit pentru multe femei sa simta dureri abdominale si de spate in acea perioada a lunii.

In functie de intensitatea simptomelor si de durata lor, iti poti da seama daca durerile de spate au la baza o problema. E important sa cunosti ce inseamna pentru tine o menstruatie normala, pentru ca fiecare femeie este diferita. Dureri mai mari decat de obicei pot indica o afectiune precum fibromul uterin. Daca ai experimentat si alte schimbari sau alte simptome caracteristice unui fibrom uterin, atunci cu siguranta ai nevoie de o consultatie ginecologica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

De ce apar durerile de spate in timpul menstruatiei

Cauza normala si cea mai comuna a durerilor de spate e legata de procesele care au loc natural in corpul femeii la menstruatie. Poate stii deja ca atunci cand uterul se contracta, apar crampele menstruale. Aceste contractii ale uterului pot cauza insa si dureri de spate si pe partea superioara a coapselor. O astfel de durere incepe in partea de jos a spatelui, iar apoi poate urca.

Contractiile uterului au rolul de a expulza mucoasa care il acopera si sunt cauzate de substante numite prostaglandine. Asemanatoare cu hormonii, nivelul ridicat de prostaglandine duce la dureri menstruale mai intense: atat abdominale, cat si de spate.

Mai mullt, uterul se umfla in timpul menstruatiei, putand ajunge chiar la dimensiuni duble, potrivit Medium. Umflarea uterului pune presiune pe ligamentele utero-sacrate, ceea ce poate instala simptome de disconfort sau durere in regiune.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Specialistii fac diferenta intre dismenoree primara si cea secundara. Procesele pe care le-am descris mai sus au de-a face cu dismenoreea primara, adica durerile menstruale care nu sunt provocate de o afectiune medicala. Pe de alta parte, dismenoreea secundara, numita si dismenoree dobandita, apare mai rar si e cauzata de anumite afectiuni. Printre acestea, se numara: endometrioza, fibromul uterin, boala inflamatorie pelvina, utilizarea unui dispozitiv intrauterin, anomalii legate de forma sau pozitia uterului sau aparitia unui obstacol intre uter si vagin care impiedica scurgerea sangelui.

Solutii naturiste pentru ameliorarea durerilor de spate

Exista mai multe masuri simple prin care se pot ameliora durerile de spate asociate cu menstruatia. Din moment ce inflamatia joaca un rol important la instalarea durerilor de spate, sunt bine-venite produsele naturiste care o reduc. Uleiul de peste sub forma de capsule este o astfel de solutie, deoarece acizii grasi pe care ii contine reduc inflamatia. Periodvitamin.com sugereaza extractul de ananas si ceaiul de valeriana in vederea reducerii inflamatiei.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Intensitatea crampelor poate fi redusa printr-un aport suplimentar de magneziu si calciu. Te poate ajuta consumul de curmale, avocado, spanac si migdale. Este de ajutor si aportul crescut de vitamina B6 si de fier; prin urmare, e bine sa consumi banane, cartofi si putina carne rosie (e important sa nu faci exces).

Nu in ultimul rand, evita pe cat posibil cofeina, dulciurile si alcoolul. Sedentarismul constituie un factor de risc pentru durerile de spate din timpul menstruatiei, deci asigura-te ca integrezi exercitiile fizice in rutina ta.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri