Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodont, este de parere ca oricine inarmat cu ambitie si perseverenta poate parcurge drumul spre un zambetul frumos dorit, urmand mai multi pasi:

Pasul 5 – prima/primele zile cu bracketuri – daca in cabinetul stomatologic, nici o procedura de aplicare nu este dureroasa, lucrurile se pot schimba acasa, dupa cateva ore, acomodarea fiind diferita, in functie de reactivitatea fiecarei persoane in parte. In primele zile, spre exemplu, se poate simti un usor disconfort, pana la durere, deoarece dintii nu sunt obisnuiti cu tractiunile exercitate de bracketuri, iar buzele si obrajii cu prezenta lor. Disconfortul provocat de acestea poate fi inlaturat prin administrarea de antialgice si aplicarea de ceara speciala. Pe toata durata tratamentului pacientul trebuie sa aiba o igiena foarte buna si sa evite alimentele dure sau lipicioase.

Foto: vgstudio / Shutterstock

Pasul 6 – controlul periodic pentru activarea aparatului dentar fix se face odata la 3-4 saptamani. Dupa aceasta procedura se simte o senzatie de tensiune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Pasul 7 – indepartarea/ scoaterea aparatului dupa obtinerea rezultatului dorit. Bracketurile se dezlipesc cu ajutorul unui cleste special, se curata adezivul de pe dinti, se fac fotografiile finale si se ia amprenta pentru realizarea gutierei de contentie.

Pasul 8 – mentinerea rezultatului cu ajutorul gutierei de contentie, deoarece dintii au nevoie de timp pentru a se fixa in os in noua pozitie.

Odata cu urmarea acestor pasi, persoana care pasea pe usa cabinetului evitand sa zambeasca se va transforma pe zi ce trece intr-un cu totul alt om, care magnetizeaza cu zambetul si cu increderea in sine pe care o transmite celor din jur.

Clinica Orto-Implant Expert
www.ortoimplant.ro

Foto homepage: Zoom Team / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri