Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim trebuie sa adaptam dieta varstei atat din cauza modificarilor pe care timpul le are asupra corpului nostru cat si datorita schimbarilor conditiilor de viata si al necesitatilor cotidiene.

Cum sfatuiam si mai sus, niciodata sa nu recurgeti la dietele drastice care v-ar putea pune sanatatea in pericol. Tineti minte ca sanatatea este foarte importanta, caci daca nu o aveti nu puteti face nimic pana nu stabiliti un echilibru al acesteia.

Consumul energetic la aceasta varsta este mai mic, acum aveti nevoie de mai multe vitamine pentru mentinerea vitalitatii.

Viata de cuplu poate fi un factor de ingrasare pentru femei, pentru ca la aceasta varsta barbatul consuma mai mult decat femeia si aceasta este tentata sa ' concureze >> cu el. De asemenea, sarcina reprezinta o alta cauza ce creste predispozitia pentru surplusul de kilograme.

Ce trebuie sa contina meniul?

Nu trebuie sa uitati de micul dejun, chiar daca nu aveti timp si il luati in graba, este important. Daca ii oferiti organismului hrana de trei ori pe zi, acesta nu 'se simte in pericol>> pentru lipsa de alimente (caz valabil pentru cei cu o masa pe zi spre exemplu) si nu isi 'ia masuri>> de depozitare pentru zilele mai negre. Micul dejun trebuie sa contina lactate, ceva dulce in cantitai mici, un fruct si cat mai putine fainoase, excluzand alimentele grase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

La pranz puteti varia alimentele ca: o bucatica de carne slaba (foarte indicat ar fi pestele), un ou (dar nu zilnic), legume proaspete ori preparate, fainoase (nu foarte mult), iaurt si fructe. Daca va permiteti puteti manca si o prajitura sau altceva dulce.

Cina trebuie sa contina supa de legume, cruditati, branza si fructe. Cascavalul este un aliment care contine cele mai multe grasimi dintre pordusele lactate, tocmai de aceea la aceasta varsta recomandam branza. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa renuntati complet la lipide, dar acestea sunt indicate pentru masa de pranz. Seara nu trebuie sa mancati copios, caci digestia in timpul norptii va afecteaza somnul (cosmaruri, adormire cu dificultate etc.).

Dieta dupa 40 de ani

Metabolismul vostru incepe sa fie unul catabolic, adica sa consumati mai mult decat sa asimilati. Totusi, femeile se apropie de menopauza, variatiile hormonilor femini au o influenta foarte mare asupra femeii. Daca barbatii se confrunta doar cu procesele de imbatranire, femeile insa trec prin perioade cu mult mai dificile. La acestea, confruntarea cu menopauza reprezinta o perioada foarte dificila. Scaderea dorintei sexuale incepe sa afecteze cuplul, femeile isi pierd increderea de sine odata cu menopauza, apar perioade de depresie (femeile pot deveni alcoolice in aceasta perioada, gasind alinarea in efectele ' etilice >>), se instaleaza boli ca osteoporoza etc.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri