Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim trebuie sa adaptam dieta varstei atat din cauza modificarilor pe care timpul le are asupra corpului nostru cat si datorita schimbarilor conditiilor de viata si al necesitatilor cotidiene.

Ce trebuie sa contina meniul?

La micul dejun puteti consuma, la alegere si avnd grija ca macar la doua zile sa schimbati alimentele: un castronas cu cereale si lapte, cateva tarte cu miere, branza sau ciocolata, un iaurt, un fruct, un ou si o cana de lichid cel putin (care se bea la finalul mesei pentru a nu dilua sucurile gastrice si a va ingeruna digestia la inceput de zi).

La pranz trebuie sa consumati o bucatica de carne slaba (evitati carnea de porc) si legume proaspete ori preparate, un fruct si, daca va permiteti, o prajitura sau ceva dulce.

La cina puteti manca in asa fel incat sa compensati aportul zilnic, spre exemplu puteti manca un preparat din carne daca in timpul zilei nu ati consumat. Seara insa este bine ca masa sa fie una nu foarte bogata, caci digestia in timpul noptii va perturba somnul (adormiti greu, aveti cosmaruri etc.). Ideal ar fi sa consumati o supa ori paine prajita cu branzeturi, o cana cu lapte sau ceai si un fruct.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Dieta intre 30 si 40 de ani

Activitatile zilnice sunt intense, responsabilitatile de la serviciu mai mari, apare si copilul care atrage dupa sine griji si responsabilitati in plus etc. Variatiile metabolice nu mai sunt la fel de mari ca pana acum si de la aceasta varsta mecanismele de rezistenta la stres pot da semne de epuizare. Variatiile de greutate sunt cu mult mai mici si, daca veti lua cateva kilograme in plus, veti scapa de acestea mai greu. Dieta va trebui asociata cu exercitiile de fitness si de intretinere corporala, caci procesele de imbatranire si disfunctiile circulatorii incep sa apara daca nu va ingrijiti. Daca pentru barbati grijile pentru imaginea lor nu mai sunt la fel de mari, pentru femei insa acestea se mentin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri