O dieta personalizata reusita este cea care a satisfacut obiectivele tangibile ale pacientului stabilite de comun acord cu dieteticianul. Conditia principala ca o dieta sa dea rezultate este ca pacientul sa o urmeze strict.

Atata timp cat pacientul nu se stie suferind de vreo boala cronica, alergie sau orice alta afectiune medicala nu e nevoie de nici un set special de analize. Oricum, este bine ca cel putin odata pe an fiecare persoana sa isi faca un set complet de analize in baza prescrierii medicului de familie, facilitate de care beneficiaza gratuit prin asigurare.

Ce inseamna o dieta pentru un pacient si cat de mult difera punctul de vedere al acestuia de cel al unui medic specialist in nutritie?

Toti pacientii inteleg prin dieta restrictie alimentara ceea ce este foarte departe de adevar. NU ESTE VORBA DE RESTRICTII ALIMENTARE! Indiferent de dieta, mai ales pentru ca este personalizata, poate fi inclus orice aliment, variind doar cantitatea si frecventa dar neinterzicand total. Exista desigur alimente standard precum carne, lactate, legume care compun majoritatea dietei, dar se acorda mici exceptii pentru a nu lasa senzatia pacientului ca este supus unei interdictii drastice. Astfel de masuri vizeaza factorul psihic al pacientului.

Multi dintre noi nu fac distinctia clara dintre cura de slabire si dieta in sine. In ce consta diferenta dintre cele doua si in ce cazuri trebuie sa apelam la fiecare dintre cele doua?

Dieta nu are neaparat legatura cu slabitul. Exista diete de mentinere a greutatii, diete care vizeaza imbunatatirea performantelor sportivilor (asociate desigur cu un program special de antrenament), diete pentru castigare in greutate. Cura de slabire este un termen mai specific, legata numai de pierderea in greutate.

Care sunt regulile de baza ale unei diete personalizate reusite? Cand putem spune ca o dieta personalizata incepe sa dea rezultate? Se poate intampla ca o dieta sa aiba si efecte negative asupra organismului pacientului?

O dieta personalizata reusita este cea care a satisfacut obiectivele tangibile ale pacientului stabilite de comun acord cu dieteticianul. Conditia principala ca o dieta sa dea rezultate este ca pacientul sa o urmeze strict si sa nu dispere daca in prima saptamana rezultatele nu sunt vizibile. Totodata o dieta reusita este una in cazul careia dupa terminarea ei pacientul sa nu puna la loc imadiat tot ce a pierdut. In acest sens dietele care se intind pe o perioada mai lunga de timp sunt cele mai eficiente. Dietele crash sunt doar o solutie de moment dar care au de obicei efecte secundare foarte nocive. Toate dietele tinute dupa ureche pot avea doar efecte nocive si acest lucru se intampla de foarte multe ori in cazul pacientelor care vin la consultatii de nutritie plangandu-se ca au tinut o multime de diete, dar dupa fiecare s-au ingrasat mai mult.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri