O dieta personalizata reusita este cea care a satisfacut obiectivele tangibile ale pacientului stabilite de comun acord cu dieteticianul. Conditia principala ca o dieta sa dea rezultate este ca pacientul sa o urmeze strict.
Care este pretul unei prime consultatii si care este pretul per ansamblu al unei diete personalizate?

Pretul unei consultatii este in jur de 200 de lei, iar numarul consultatiilor variaza foarte mult in functie de greutatea de la care se pleaca, obiectivele propuse si volutie.

Se impune o singura dieta de la inceput si pana la sfarsit sau aceasta se schimba la un anumit interval de timp? Daca da, prin ce anume difera dieta actuala de cea initiala?

Dieta nu este niciodata una rigida, ea se modifica mereu in urma fiecarei consultatii in functie de evolutia pacientului. De regula modificarile vizeaza numarul caloriilor, se variaza alimentele, cantitatile de alimente de la fiecare masa, etc. In mod normal modificarile in cadrul programului de slabit se efectueaza lunar.

Pentru o mai mare eficacitate, dietele personalizate pot fi asociate insa si cu exercitii fizice. In functie de personalitatea fiecarui pacient, de varsta acestuia, de antecedentele sale medicale, de timpul disponibil se recomanda efectuarea anumitor activitati fizice “usoare” precum mers, plimbare, jogging sau de seturi de exercitii speciale. Principiile de baza ale dietelor personalizate sunt simple: se impune cu strictete respectarea orelor de masa (acestea vor fi aceleasi in fiecare zi), a celor trei mese principale si a celor doua gustari precum si pauza alimentara de trei-patru ore dintre ultima masa si culcare.

In regimurile de slabire personalizate sunt incluse fructe, zarzavaturi, legume, lapte si derivate din lapte (degresate), oua, sucuri naturale din fructe si legume, apa, dar si carne slaba sau carne de peste. Carnea si uleiurile nu sunt total scoase din alimentatie, insa se incearca reducerea consumului acestora, tinandu-se cont si de caracteristicele fiziologice ale fiecarui pacient in parte. Perseverenta si vointa sunt cele doua cuvinte cheie care asigura reusita unei diete personalizate, rezultatele dietelor personalizate fiind vizibile dupa o anumita perioada de timp si nu imediat ce se incepe o dieta personalizata. Odata ce rezultatul scontat este obtinut, nu este recomandata intoarcerea la vechiul stil alimentar. Greutatea la care se ajunge trebuie intretinuta printr-un stil de viata sanatos si printr-un regim alimentar echilibrat.

Consultant nutritionist: Mihai Comsa. Programe nutritionale personalizate pentru slabire sau crestere in greutate, diete. Elaborare programe personalizate de fitness.

Consultatiile au loc in cadrul Centrului Medical "SANATATEA TA", str. Armoniei nr. 28 (bld. Dacia), sector 2, Bucuresti. Tel: 0723. 216. 888, email: dieta_fitness@yahoo.com
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri