29 Iunie 2012 publicat în Sanatate 1 share-uri

Afla ce trebuie sa faci inainte de a pleca in concediu, dar si ce trebuie sa faci in timpul concediul pentru a-ti mentine sanatatea la un nivel optim:

I. SPF-ul, ales in functie de momentul in care ne expunem la soare

Daca nu aveti grija, o zi de stat la soare fara protectie poate sa va inroaseasca pielea pentru o saptamana intreaga. Exista persoane care au nevoie sa aplice fie mai multe straturi de protectie solara fie sa foloseasca crema cu factor de protectie mai mare.

Achizitionati creme cu diferite niveluri de protectie solara.

Va puteti pregati pentru razele mai slabe ale soarelui din timpul diminetii cu o crema cu factor de protectie 15 si aplicati o crema cu factor de protectie 45, in momentul in care puterea soarelui ajunge la maximum, a explicat dr. Eduard Bolohan, reprezentant al produselor Chilliburner si Chillishape.

Adaugati un nou strat de crema dupa ce ati inotat.

Chiar si cremele de protectie solara rezistente la apa nu sunt eficiente dupa perioade lungi de expunere la apa, astfel trebuie sa fie aplicate din nou pentru a evita arsurile solare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Nu uitati sa dati cu crema cu SPF pe urechi, genunchi sau laba piciorului!

Aveti grija sa aplicati crema pe tot corpul, mai ales pe urechi, genunchi si labele picioarelor. Aceste parti ale corpului, deoarece deseori sunt uitate, pot fi afectate cel mai rapid.

II. Si parul are nevoie de produse cu SPF!

Caldura si razele UV ale soarelui va pot lasa parul uscat, fara volum si cu varfurile despicate. De aceea trebuie sa stiti sa il protejati, la fel cum faceti cu pielea voastra.

Cumparati o palarie buna eficienta inaintea modei!

Desi se poarta palariile de paie stil Panama, acestea nu sunt practice atunci cand dorim sa ne protejam de razele soarelui. Cumparati o palarie de paie, care permite parului sa respire si care sa aiba boruri largi.

Balsamul de par bariera impotriva razelor soarelui!

Puteti alege fie un balsam standard, fie puteti sa folositi ulei de cocos. Cel de-al doilea este un ulei foarte hidratant si protejeaza parul in profunzime.

Folositi produse de par cu factor de protectie solara!

Multe produse de stilizare au factori de protectie, insa contin si alcool, care usuca firul de par. Exista insa produse pentru par care au doar factor de protectie, nu si alcool. Ele sunt cele mai recomandate pentru zilele calde de vara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri