22 Iulie 2011 publicat în Psihologie 22 share-uri

Infidelitatea emotionala este o relatie stabilita prin cuvinte. Nu este nevoie de sex ca sa aducem in discutie infidelitatea. Ea se poate produce si atunci cand partenerul isi exprima sentimentele si afectiunea in fata altcuiva.

Multe carti si articole vorbesc despre modalitati prin care poti afla daca partenerul tau intretine relatii sexuale cu altcineva, dar care ar fi modalitatile prin care iti poti da seama ca el te insala emotional? In primul rand, trebuie sa iei in considerare personalitatea partenerului tau, sugereaza PsychologyToday. Pune-ti problema integritatii sale, cat de multa incredere ai in el? Cat de loial este el familiei sau prietenilor? Jobului sau? Exista vreun indiciu in viata lui care sa vorbeasca despre tradare?

Si, nu in ultimul rand, trebuie sa iti asculti instinctul. Cu totii avem instincte foarte solide care ne ghideaza. Pentru instinctul tau va fi o provocare sa iti spuna daca esti sau nu inselata emotional, dar in mod cert iti va spune cu usurinta, inca de la inceput, daca acel cineva din viata ta poate fi de incredere sau daca are un comportament inclinat spre infidelitate.

Si nu e gresit niciodata sa discuti despre acest subiect cu partenerul tau, asfel veti fiti amandoi siguri ca aveti aceeasi perspectiva asupra infidelitatii. "Vorbeste cu el si afla ce inseamna infidelitatea din punctul sau de vedere, mai degraba decat sa chestionezi asemeni unui detectiv. Ii poti spune ca ai citit un articol ce arata cum barbatii si femeile au perceptii diferite cu privire la unele aspecte din viata si incearca sa il provoci la aceasta discutie", incurajeaza Seth Meyers, doctor in psihologie si colaborator al PsychologyToday.

La sfarsit, modul in care el a reactionat iti poate spune enorm de multe lucruri despre infidelitate. “Din experienta mea, cuplurile asteapta pana in ultima clipa sa discute problemele inconfortabile, iar acest subiect nu face nicio exceptie. Vorbiti atunci cand totul este bine in relatia dumneavoastra pentru a anticipa razboiul de mai tarziu!”, spune dr. Seth Meyers.

La randul ei, dr. Bonnie Eaker Weil, specialista in psihologia cuplului citata la inceputul articolului, explica cat de important este dialogul sincer intre doi oameni. “Secretele pe care le ai, refuzul de a fi responsabil/a si de asemenea, refuzul de a comunica sunt aspectele comportamentale care ruineaza majoritatea cuplurilor. Cu cat asteapta mai mult momentul potrivit pentru a discuta aceste aspecte, cu atat mai putin probabil este ca o relatie sa nu se destrame”, este de parere si Weil.

Foto fr si main: WichM /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri