12:07, 22 Iulie 2011 publicat în Psihologie

Infidelitatea emotionala este o relatie stabilita prin cuvinte. Nu este nevoie de sex ca sa aducem in discutie infidelitatea. Ea se poate produce si atunci cand partenerul isi exprima sentimentele si afectiunea in fata altcuiva.

Infidelitatea emotionala se instaleaza atunci cand unul dintre parteneri stabileste o legatura intensa si romantica cu o alta persoana, in afara cuplului, fara ca intre cei doi sa fie vorba si despre sex. Astazi, in epoca Internetului, infidelitatea emotionala se poate produce si online. Potrivit statisticilor, 54% dintre barbati si 28% dintre femei sustin ca o legatura intensa stabilita prin intermediul Internetului nu inseamna cu adevarat adulter.

Motivul care duce la acest tip de infidelitate nu este nevoia fizica de sex. Oamenii vor sa se simta speciali si daca nu gasesc apreciere acasa, atunci incep sa o caute in alta parte, tocmai spre a-si satisface aceasta nevoie. Internetul este o cale foarte usoara pentru a gasi suport emotional, iar in acelasi timp, riscul este minim. Dar infidelitatea emotionala nu se instaleaza doar in astfel de conditii. Infidelitatea emotionala poate fi facilitata si de relatiile de la birou, de exemplu.

Dusmanul cu zambet inocent din viata de cuplu

Cea mai mare tradare dintr-o relatie se poate petrece fara urma de atingere. Multi oameni cred in mod gresit ca infidelitatea nu este infidelitate daca nu este inclus si sexul intr-o relatie cu o alta persoana”, spune experta in adulter Dr. Bonnie Eaker Weil, autoarea cartii “Adulterul: Pacatul scuzabil” (Adultery: The Forgivable Sin). Ea numeste acest tip de relatie “infidelitatea sufletului”. Infidelitatea sufletului se intampla atunci cand este impartasit foarte mult, chiar daca sexul nu face parte din poveste.

Citeste si:
COPACUL  - o carte pentru copii, un manifest pro natură
COPACUL  - o carte pentru...

Weil considera ca infdelitatea emotionala este cu mult mai periculoasa si distrugatoare pentru o relatie de cuplu, decat una strict sexuala. “Multe persoane casatorite nu isi parasesc partenerul doar pentru cineva care ii poate satisface nevoile sexuale, dar infidelitatea sufletului le poate impinge catre acest gest. “Intotdeauna poti stopa sexul, dar nu poti stopa emotiile”, explica Bonnie Eaker Weil pentru site-ul Life Wise.

Expertii impartasesc parerea unanima ca acest tip de infidelitate debuteaza intr-o maniera foarte inocenta: flirturile zilnice de langa aparatul de facut cafea, pranzul de la serviciu, serile petrecute cu colegii dupa munca, pentru ca in curand, prietenia platonica sa se transforme intr-o relatie intima. Incet-incet, spatiul atribuit exclusiv sotiei sau iubitei, incepe sa fie invadat de catre o alta persoana.

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri