12:07, 28 Iulie 2011 publicat în Psihologie

Pe buna dreptate sau nu, acest test a fost atribuit lui Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului. Testul tibetan te poate ajuta sa intelegi care iti sunt prioritatile in viata, sa-ti faci o idee asupra modului in care ii percepi pe cei din jurul tau si sa-ti reamintesti de cei dragi.

Va invitam astazi sa va incepeti dimineata cu inima deschisa sau sa va destindeti in pauza de pranz efectuand un test ultrasimplu cunoscut sub numele de Testul Tibetan de Personalitate. Acest test ultrasimplu pe care il puteti efectua in nu mai mult de cinci minute circula de ceva timp pe calea cea incurcata a internetului. Pe buna dreptate sau nu, acest test a fost atribuit lui Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului. Este un test simpatic si interesant care, spre deosebire de alte teste de personalitate, nu contine raspunsuri corecte sau raspunsuri gresite, ci doar raspunsuri sincere pe care trebuie sa ti le adresezi tie insati. Poate ca i se poate reprosa o oarecare lipsa de aprofundare a investigatiei psihotemperamentale, insa este un test ‘naiv’ ce arunca un ochi asupra sinelui. De asemenea, te poate ajuta sa intelegi care iti sunt prioritatile in viata, te poate ajuta sa-ti faci o idee asupra modului in care ii percepi pe cei din jurul tau si iti reaminteste de impactul pozitiv pe care il au persoanele dragi asupra vietii tale.

Testul contine trei cerinte. Nu sta mult pe ganduri inainte de a le efectua si gandeste-te ca primul lucru care iti vine in minte este cel mai bun si potrivit raspuns al tau. ASADAR:

Citeste si:
Testul Arborelui Genealogic: Din ce origini provii?
Testul Arborelui Genealogic:...

CERINTA 1. Ordoneaza urmatoarele animale in functie de propria preferinta:
a. Vaca
b. Tigru
c. Oaie
d. Cal
e. Porc

CERINTA 2. Gandeste-te la un cuvant (unul singur pentru fiecare termen) care sa DESCRIE fiecare din urmatoarele:
a. Caine
b. Pisica
c. Soarece
d. Cafea
e. Mare

Citeste si:
Testul celor 3 cuvinte: Cum te caracterizează oamenii din jurul tau?
Testul celor 3 cuvinte: Cum...

Noteaza cuvintele pe foaia de hartie in dreptul termenilor.

CERINTA 3. Gandeste-te la 5 persoane pe care le cunosti, care te cunosc si care sunt extrem de importante pentru tine. Asociaza pe fiecare dintre ele cu una din culorile de mai jos:

Atentie!: Nu repeta raspunsul de doua ori. Trebuie sa asociezi o singura culoare unei singure persoane.

a. Galben
b. Portocaliu
c. Rosu
d. Alb
e. Verde

Raspunsurile iti apartin. La fel ca si interpretarile. Iti poti interpreta singur rezultatele testului, avand in vedere urmatoarele aspecte:


REZOLVARE CERINTA 1 – Ordinea in care ai asezat cele cinci animale defineste de fapt prioritatile pe care le ai in viata.

Vaca reprezinta un simbol pentru cariera.
Tigrul semnifica mandria, orgoliul .


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri