"Este despre stabilirea echilibrului, despre imbunatatirea acelor aspecte si domenii in care esti vulnerabila, despre maximizarea abilitatilor si potentialului propriu." - Judith Orloff.

Pornind de la experienta sa ca si psiholog, in cartea “Libertatea emotionala - Elibereaza-te de emotiile negative si transforma-ti viata”, Judith Orloff (vezi site-ul oficial al psihologului:  drjudithorloff.com) aduce in dezbatere cele patru stiluri emotionale pe care le-a observat la pacientii sai. Fiecare dintre noi se identifica cel mai mult cu unul dintre stiluri, desi exista si unele aspecte ale celorlalte stiluri care se pot regasi in personalitatea cuiva. Cunoscandu-ti stilul emotional propriu, poti ajunge sa te cunosti mai bine si sa intelegi modalitatea in care interactionezi cu ceilalti, felul in care iti faci fata emotiilor. “Este despre stabilirea echilibrului, despre imbunatatirea acelor domenii si aspecte in care esti mai vulnerabil, despre maximizarea abilitatilor si potentialului tau.”, spune autoarea pe blogul sau.

Iata care sunt cele patru stiluri emotionale in viziunea lui Judith Orloff. Descopera si tu caruia din cele patru stiluri emotionale ii apartii. Despre libertatea emotionala si despre ceea ce presupune ea promitem ca vom discuta intr-un articol viitor…

1. Intelectualul: Cugetatorul intens

Intelectualii, spune profesorul Orloff, se exprima clar, au o gandire analitica si incisiva ce se bazeaza pe judecata obiectiva, rationala. De asemenea, au stapanire de sine si se enerveaza greu. Isi mentin calmul chiar si in situatii stresante. In schimb, nu au incredere in ei insisi. Le lipseste indrazneala si se tem de emotiile puternice. Adesea nu stiu cum sa le face fata sau ce reactii sa aiba fata de emotiile celorlalti. Atunci cand trebuie sa intreprinda ceva, nu o fac deschisi, cu inima usoara. Actiunea inseamna responsabilitate pentru ei. Mai pot fi caracterizati si prin senzualitate si un caracter jucaus.

Cum sa iti dai seama daca apartii categoriei Intelectualului: daca planificarea te face sa te simti confortabil si sigur pe tine, iar spontaneitatea te sperie, daca consideri ca prin gandire poti gasi drumul catre solutia unei probleme, daca esti preocupat mai degraba de analizarea partilor pozitive si negative ale problemelor decat de felul in care te face sa te simti aceasta problema, daca ai o minte activa care functioneaza chiar si in timpul noptii, cautand solutii si rezolvari sau analizand evenimentele de peste zi atunci apartii tipologiei emotioanale a Intelectualului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri