50 de oameni. Un cameraman. 3 intrebari. Mii de variante de raspuns. Fericire. Vise. Necazuri. Impliniri. Dorinte. Regrete. Secrete. Ganduri. Prieteni. Familie. Dragoste.

Fifty People, One Question: Brooklyn from Fifty People, One Question on Vimeo.

Fifty People, One Question: London from Fifty People, One Question on Vimeo.

Comunicarea interpersonala devine cu atat mai dificila cu cat zona deschisa este mai restransa, iar cu noile cunostinte (cum se intampla in filmuletele de mai sus) ea ar trebui sa aiba un caracter impersonal, asa cum se intampla cu multe dintre contactele noastre cotidiene.

Ne putem extinde zona deschisa fata de cineva prin transferul de informatii dinspre zona ascunsa. Confidentele invita la reciprocitate care contribuie la amplificarea zonei deschise pe seama zonei oarbe.

Procesul prin care datele inmagazinate in zona ascunsa sunt transferate zonei deschise poarta numele de autodezvaluire sau self-disclosure. Exista circumstante care favorizeaza producerea autodezvaluirii: numar mai mic de persoane (ideala este relatia diadica), manifestarile de reciprocitate (care genereaza un feedback pozitiv) sau natura subiectului si “valenta” destaiunirii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Exista de asemenea si obstacole psihologice care impiedica autodezvaluirea: teama de autocunoastere, teama de pedeapsa (nu sanctiune juridica, ci respingere din partea grupului social) si teama de “efectul de antihalou” (adica nepriceperea intr-un domeniu poate fi extinsa abuziv asupra altora).

Cercetarile au aratat ca propensiunea catre autodezvaluire fata de cei din jur creste intre 17 si 50 de ani, dupa care incepe sa se inscrie pe o curba descendenta. Unii considera ca tipul de relatie care favorizeaza confesiunea este cea de intimidate, insa, se constata ca, de cele mai multe ori, oamenii prefera sa le faca confidente celor necunoscuti. Iata mai jos cateva filmulete care exemplifica in mod clar acest lucru.

Zona oarba

Ea contine toate acele date despre noi insine care ii sunt accesibile interlocutorului, dar pe care noi le ignoram: vocea, propriile ticuri verbale, modul cum umblam, privim sau gesticulam (de asemenea usor de observant la oamenii din filmuletele 50 people, one question), mirosul personal. Zona oarba nu poate fi suprimata.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Caria dentară – ce este și cum se tratează Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri