2 August 2023 publicat în Psihologie 22 share-uri

De foarte mulți ani, piața de parenting este inundată de milioane de idei care mai de care mai eminente sau mai științifice și, cu toate acestea, părinții se simt din ce în ce mai pierduți în tot acest noian de informații.

Personal, am construit de câțiva ani Academia de parenting la care principiul de bază îl reprezintă “interesul superior al copilului”. Astfel stabilim că un copil nu poate fi crescut pentru a îndeplini visurile nerealizate ale părinților lui sau fanteziile acestora. El trebuie crescut și educat pentru a avea o viață frumoasă și împlinită.

Astfel, este important să înțelegem că tot ceea ce facem încă din primii anipoate modifică viitorul și dezvoltarea copilului.

În primul rând, fiecare dintre cei doi părinți ar trebui să se împace cu propriile traume, drame și frustrări pentru a fi liberi de acestea atunci când stabilesc cum să își crească și să își educe copilul. Dacă nu reușiți singuri, puteți apela cu încredere la un specialist care vă poate ajuta cu siguranță.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

În al doilea rând, un copil trebuie încă de mic să aibă un program de: somn, alimentație, activități de dezvoltare de abilități, sport și arte frumoase. Programul îl va ajuta să se disciplineze și să învețe să se dezvolte corect.

Disciplina este foarte importantă în parenting pentru că îl va învăța pe copil respectul, dar și modul în care își poate desfășura activitățile într-un mod plăcut, dar și urmând niște reguli. Să nu uităm că unui copil disciplinat îi va fi mult mai ușor la școală, dar și în relațiile de prietenie. Ceea ce nu înseamnă că nu se va bucura de viață, ba din contră. Se va bucura de viață învățând să respecte pe ceilalți și bunurile lor.

În al treilea rând, părinții trebuie să înțeleagă că orice divergență dintre ei trebuie soluționată atunci când copilul nu este în preajmă. Dacă au opinii diferite de creștere și educare, pot apela la un specialist pentru a se sfătui. Dacă nu doresc să apeleze la specialist își pot prezenta reciproc ideile și opiniile care trebuie să respecte interesul superior al copilului, aceasta însemnând că nici unul dintre părinți nu își încarcă copilul cu propriile frustrări. Astfel amândoi trebuie să convină asupra unui program clar de: somn, activități, alimentație. Iar în ceea ce privește sportul, artele frumoase și activitățile de dezvoltare de abilități pot avea propria viziune care, chiar dacă este diferită față de cea a partenerului, poate ajuta copilul să înțeleagă mai multe modele de dezvoltare.

Dacă se vor respecta cei trei pași, apoi lucrurile vor deveni foarte simple. Pentru că doi părinți care au scăpat de propriile trauma, care respectă un program clar de creștere și educare al copilului, îl vor ajuta pe acesta să crească într-un mod echilibrat și într-un mediu propice propriei dezvoltări pentru a avea o viață frumoasă și armonioasă.

* Un material de Constantin Cornea, psihoterapeut

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: Dean Drobot /Shutterstock


Oferă consultaţii pentru:

  • Psihoterapie şi consiliere pentru copii
  • Psihoterapie şi consiliere pentru adulţi
  • Psihoterapie şi consiliere de grup
  • Psihoterapie şi consiliere de familie
  • ...
Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri