17 Noiembrie 2021 publicat în Psihologie 29 share-uri

În ultimii ani, au venit la cabinet pentru terapie de cuplu foarte multe persoane. Interesant este faptul că certurile tind să apară încă din primul an de relație și din acest motiv foarte multe cupluri nu mai ajung la căsătorie. Iar cei care se căsătoresc cu speranța că actul respectiv va duce la schimbarea din perspectivă comportamentală a partenerului/ei, descoperă destul de repede că nu se întâmplă acest lucru.

6. Viața sexuală. Unul vrea mai des, altul mai rar. Unul dorește să experimenteze, celălalt preferă partidele scurte. Și din nefericire, fiecare consideră că are dreptate și ambii trebuie să facă după cum spune el sau ea. Dacă există probleme cu viața sexuală, cel mai bun lucru ar fi să apelați la un terapeut de cuplu. Ajutați de acesta puteți descoperi o manieră benefică pentru amândoi, în care fiecare să vă simțiți doriți, iubiți, împliniți și satisfăcuți din punct de vedere sexual.

Am redat mai sus câteva din motivele de ceartă ale celor care vin în terapie de cuplu. Bineînțeles că motivele pot fi mult mai multe și nuanțele mult diferite față de ceea ce am scris. Însă am dorit să fac doar o prezentare generală.

În cazul în care aveți probleme în cuplu, cea mai bună soluție o reprezintă terapia de cuplu. În acest fel puteți învăța să vă armonizați modul de comunicare și exprimare al emoțiilor și modul în care puteți gestiona situațiile tensionante. De asemenea, puteți învața să vă concepeti un plan de viitor în care să vă respectați reciproc nevoile pentru a vă putea dezvolta corect din punct de vedere individual, dar și în cuplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la Syda Productions /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri