'Ești prea puternică ca să fii iubită!' De ce bărbații se simt intimidați de femeile independente?

24 Septembrie 2020 publicat în Psihologie 30 share-uri

De ce bărbații se simt intimidați de femeile puternice si independente?

de psihoterapeut Constantin Cornea

Din păcate, foarte multe femei “puternice” sunt singure și nu înțeleg de ce li se întâmplă asta. Sunt anumite lucruri pe care le fac ele greșit?

Orice femeie poate fi iubită și își poate găsi relația potrivită independent de cât de puternică este. Însă adevărul este că unele femei aleg să poarte o luptă în care să își demonstreze forța și puterea, chiar și în raport cu bărbații pe care îi plac. Și asta, într-adevăr, nu place marii majorități a bărbaților pentru că le ia din masculinitate.

Putem enumera câteva dintre greșelile pe care le fac femeile puternice?

- Iau decizii fără să se consulte - indiferent dacă vorbim de locuință, de investiții, de vacanțe sau ieșiri în oraș, doar ea decide ce trebuie făcut, bărbatului rămânându-i doar să aplice ceea ce spune ea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

- Doresc o carieră în dauna familiei - pot petrece mult prea mult timp la serviciu, iar când ajung acasă deja nu mai au chef și energie să facă nimic.

- Se întâlnesc sau lucrează prea mult cu alți bărbați - gelozia este, de fapt, cealaltă fațetă a iubirii. Orice persoană care iubește poate fi un pic geloasă. Problemele apar atunci când minimum de gelozie este stimulat de prea mulți factori.

- Doresc să iasă “prea mult” în evidență. Sunt acele femei care investesc exagerat în imaginea proprie, fără ca măcar să mai fie conștiente că au depășit orice măsură. Bărbatul poate înțelege o femeie care dorește să se îngrijească, dar își poate explica mai greu faptul că partenera lui ține cu tot dinandinsul să aibă buzele exagerat de mari sau sânii mereu pe afară.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

- În societate vorbesc doar ele sau prezintă situații în care decizia le aparține în totalitate. Este acea comunicare care are loc când cuplul se vede cu prietenii. De obicei, femeia puternică ține cu tot dinadinsul să își impună tuturor punctele ei de vedere, considerând că știe cel mai bine ce trebuie să facă toată lumea.

- Pornesc o lupta crâncenă cu familia partenerului sau cu prietenii acestuia. De multe ori, poate considera familia de origine a soțului sub nivelul ei, iar prietenii doar niște profitori. Dacă mama bărbatului își spune o părere, bună sau rea, femeia simte nevoia să desființeze întreaga personalitate a mamei, independent de subiectul abordat. Același lucru tinde să îl facă și în raport cu prietenii bărbatului.

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

- Doresc ca bărbatul să facă doar ce consideră ea - în acest sens, ea îi face programul, îi spune unde să meargă și ce să facă, cum să se îmbrace, ce să spună.

- Consideră că sarcinile casnice: spălat, călcat, curățenie, creșterea copiilor, nu fac parte din atribuțiile lor, însă nu au disponibilitatea să caute soluții. De exemplu, o doamnă care să fie plătită pentru a face asta. Sau, dacă au succes financiar, plătesc persoane care să ajute în gospodărie, dar țin cu tot înadinsul ca toată lumea să știe asta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri