17 Septembrie 2020 publicat în Psihologie 129 share-uri

De ce este atât de greu să luăm uneori decizii? 

-  resurse externe: poate este momentul să îmi evaluez: familia, cariera, prietenii. Oare am lângă mine persoana potrivită? Mă ajută și mă sprijină sau mai mult îmi face rău? Ce pot decide în această direcție? În privința carierei, oare sunt în domeniul sau la firma potrivită? Pot găsi ceva mai bun, mai plăcut, mai bine plătit sau care îmi oferă mai mult timp pentru mine? Legat de prieteni, am oare pe lângă mine prieteni toxici care doar se plâng, care au doar probleme sau care mă încarcă excesiv? Pot găsi și prieteni mai tonici care să mă ajute să am mai multă încredere în mine?

Dacă am găsit elementele toxice din viața mea, pot face un plan de detoxifiere care să mă ajute să scap de ele pentru a putea avea mai multă grijă de mine. Și dacă reușesc să am mai multă grijă de mine, dacă îmi ofer mai mult timp și mai multe plăceri, atunci stima de sine va crește, ca de altfel și încrederea de care aveam nevoie pentru a putea lua cele mai bune decizii din viața mea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Și dacă am reușit să evaluez toate elementele de mai sus, am stabilit prioritățile, la ce trebuie să renunț, dar și cum îmi pot oferi mie însumi mai multă plăcere. Asta înseamnă că deja am luat o grămadă de decizii, deci mi-am depășit fricile și încep să devin cea mai bună varianta a mea…:))

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By fran_kie /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri