16 Septembrie 2020 publicat în Psihologie 24 share-uri

Cea mai mare provocare pentru o persoană constă în ieșirea din zona de confort.

Dacă nu doriți să apelați la un psiholog, pentru punctul unu, puteți încerca să întrebați apropiații ce îi deranjează la voi. Poate aveți norocul ca aceștia să fie îndeajuns de sinceri să vă spună anumite adevăruri despre voi care să vă poată ajuta să evoluați. Dar și în egală măsură de norocoși ca prietenii să nu vă vorbească mai degrabă despre frustrările lor decât despre comportamentele greșite pe care le aveți voi.

Puteți de asemenea să încercați câteva teste psihologice gratuite de pe net care să vă redea caracteristicile negative și pozitive.

Dacă nu doriți sub nicio formă să vă faceți o introspecție, ci doriți să treceți direct la punctul doi de schimbare profundă fără introspecție, puteți face și asta. Însă va fi necesar să vă stabiliți un plan care să cuprindă o sumă de comportamente pe care doriți să le dezvoltați și care vă fac bine, cum ar putea fi: voi face sport de trei ori pe săptămână, voi merge la dans de două ori pe săptămână, mă voi culca până la ora 22.00 sau voi apela la un nutriționist pentru a avea greutatea ideală. După ce vă listați dorințele, puteți completa planul cu puncte de control în care să vă asigurați că sunteți pe drumul cel bun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Personal consider că pentru o schimbare profundă avem nevoie de specialiști care să ne ajute. Dacă doresc să arăt într-un anumit fel, merg la nutriționist și țin regimul prescris și apelez la un profesor de sport care să mă ajute să lucrez tonusul fizic. Dacă nu am îndeajuns de multă energie să îmi descoper comportamentele greșite sau cred că nu sunt în stare să mă țin de un plan pe o perioadă îndeajuns de lungă, atunci chiar am nevoie de un psiholog care să mă ajute să devin ceea ce îmi doresc.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By WindNight /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri