10 Iulie 2019 publicat în Psihologie 44 share-uri

Mi-a fost greu sa accept la inceputul terapiei faptul ca voi avea de lucru...

Am constientizat destul de repede ca principala frica, aceea de a nu ramane toata viata singura, era de fapt un construct personal in care investisem foarte mult timp. Citisem foarte mult o seama de teorii ce ma faceau sa cred ca, intr-adevar, voi ramane singura. Am lucrat impreuna pe doua fronturi. Frica de singuratate si cariera. Mi-a fost greu sa imi recunoasc faptul ca, pentru dansuri nu eram atat de talentata si muncitoare incat sa pot construi ceva in acest domeniu. Asa ca, destul de repede, mi-am concentrat energia in domeniul financiar.

Mi-ai spus candva ca, din perspectiva afectiva, rezolvarea nu va putea veni decat atunci cand voi gasi persoana potrivita. Am vorbit despre fostele mele relatii si am inteles ca frica mea de singuratate nu era singurul element ce a dus la incheierea lor. Mai erau si alte elemente personale, dar si elemente care tineau de partenerii mei.

A fost funy cand, in timpul terapiei, am intalnit un tip care era mai border decat mine. Sau asa a vrut sa para pentru ca era casatorit. Nu stiu nici acum. Ceea ce a fost interesant a fost faptul ca, dupa relatia cu el care m-a consumat foarte tare, am inteles unde greseam eu. Imi consumam, din cauza tulburarii borderline, foarte tare partenerii. Discutiile cu tine si experienta cu tipul casatorit mi-au dat un echilibru si un mod de a vedea viata diferit. Dar mai bun.

Am invatat sa fiu persuasiva in a cauta partenerul potrivit si de cateva luni l-am gasit. Eu nu mai fac greselile pe care le faceam in trecut in relatiile afective si el se comporta foarte frumos cu mine. Comportamentul lui ma face sa ma simt iubita si apreciata ceea ce imi da o anumita liniste interioara.

Relatiile cu bunica si mama s-au imbunatatit foarte mult, in primul rand datorita comportamentului meu. Am devenit mai calma, mai rabdatoare si mai deschisa cu ele, ceea ce le-a adus o anumita liniste sufleteasca.

Despre locul de munca ce pot sa spun. Nu este cu nimic mai bun sau mai rau decat sunt altele. Un alt element invatat din terapie. In trecut ma vedeam o victima fara scapare, acum imi construiesc o cariera. Cu rabdare, pentru ca vreau sa am un viitor linistit…

* Un material oferit de psihologul Constantin Cornea de la Clinica Psievolution.

Pentru articole de acelasi autor, urmariti blogul www.psihologconstantincornea.ro

Foto homepage: By Kalamurzing /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri