11 Iunie 2019 publicat în Psihologie 4 share-uri

Am fost crescut de o mama careia nu ii placea sa vorbeasca sau sa se intalneasca cu nimeni... Eu eram lumina ochilor ei si ea imi facea orice placere, insa nimic nu era niciodata indeajuns de bun pentru mine.

La primul job, m-am indragostit din nou. Ma feream sa afle mama. La rugamintile iubitei mele, am venit la tine. Pentru prima data in viata am avut senzatia ca pot face ce vreau. Ma simteam bine cu iubita la munca, iar la tine ma descarcam si ma simteam inteles. Am avut mare noroc ca am venit la tine. Pentru ca, la putin timp de la inceperea psihoterapiei, a aflat si mama de iubita mea. A urmat acelasi scenariu in care a vrut sa o cunoasca imediat, pentru a o desfiinta in ochii mei. Cand a vazut ca nu reuseste, a inceput sa aiba tot felul de dureri ciudate, boli aparute peste noapte.

Am incercat sa o conving sa vina la tine, dar a refuzat cu incapatanare. Pana nu am dus-o la toate analizele posibile, la toate specialitatile medicale cunoscute, nu a fost chip sa o conving sa vina la tine. Si mi-ai spus ca este mai bine asa. Ca trebuiesc excluse cauzele medicale inainte de a incepe psihoterapia.

Au fost luni lungi in care trecea de la o stare la alta, suna la ore imposibile, si se plangea de orice. De tata, de mine, de vecini, de dureri, de situatie.

Dupa o vreme, a inceput sa se linisteasca. A inteles multe de la tine si a reusit sa isi refaca relatia cu tata. La un moment dat au plecat intr-o vacanta. Nu cred ca i-am vazut vreodata atat de fericiti. Parca se redescopereau. Parca incercau sa recupereze tot timpul pierdut si sa isi reaminteasca de ce s-au intalnit si cat s-au iubit la inceput.

Relatia mea a evoluat, ne-am casatorit si am avut doua perechi de parinti foarte fericiti la nunta noastra. Sper ca povestea vietii mele sa continue la fel…”

Un articol oferit de psihologul Constantin Cornea de la Clinica Psievolution.

Pentru articole de acelasi autor, urmariti blogul www.psihologconstantincornea.ro

Foto homepage: By Volodymyr Tverdokhlib/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri