10 Iulie 2018 publicat în Psihologie 48 share-uri

În opinia psihologuluui, una dintre modalitățile prin care mintea noastră poate distorsiona lucrurile este folosirea cuvintelor care definesc sentimente, trăiri, fără a defini cât mai precis ce înseamnă ele pentru noi personal.

Lipsa de definire a emoţiilor şi sentimentelor aduce suferinţa

Această lipsă de definire, această așteptare aduce suferință, pentru simplul fapt că așteptăm ceva ce nu vom primi. Și cum se spune că "speranța moare ultima", riscăm să ne complacem în a speră în loc să trecem la a acționa.

“Vreau să fiu fericit!, Vreau să fiu iubit!, Vreau … Ce înseamnă toate acestea concret pentru tine? Putem fi mai limpezi, mai preciși și mai de ajutor nouă înșine dacă reușim să definim niște noțiuni - altfel abstracte, în termenii următori:Sunt fericit, iubit, acceptat, respectat, înțeles, susținut, etc, atunci când: văd, aud, simt, primesc, ofer, acționez etc. Astfel, vei știi cine ești, care-ţi sunt nevoile, ce te împlinește cu adevărat, vei știi ce și cum să ceri de la viață și, cel mai important, vei știi să te oprești din când în când din cucerirea obiectivelor și să simți BUCURIA VIEȚII”, conchide psihologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 7 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială.|

Foto homepage: PKpix /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri