12 Septembrie 2016 publicat în Psihologie 16 share-uri

Carol S. Dweck este o terapeuta de talie internationala care si-a folosit experienta de lucru si studiu dobandita alaturi de clientii ei si studentii de la Standford University, pentru a scrie una dintre cele mai cunoscute carti ce trateaza psihologia invingatorilor. Ei bine, nu suntem cu totii invingatori, dar cu toii putem deveni invingatori.

A. Primele doua enunturi se refera la mentalitatea rigida si urmatorii doi la mentalitatea flexibila. Majoritatea persoanelor inclina mai mult spre una dintre mentalitati sau spre alta.

B. In cazul celui de-al doilea set de intrebari, 1 si 3 se refera la mentalitatea rigida, iar 2 si 4 se refera la mentalitatea flexibila.

Pe care o agreezi mai mult? Este mentaliatatea un dat al structurii tale?

Mentalitatea este o parte importanta a structurii tale, insa o POTI schimba. Simplul fapt ca acum stii despre cele doua tipuri de mentalitate te poate ajuta sa gandesti si sa reactionezi in moduri noi. - Carrol S. Dweck

Iti recomandam sa aprofundezi acest subiect prin intermediul cartii Mentalitatea invingatorului - o noua psihologie a succesului de Carol S. Dwek, aparuta la Editura Curtea Veche.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri