12 Septembrie 2016 publicat în Psihologie 16 share-uri

Carol S. Dweck este o terapeuta de talie internationala care si-a folosit experienta de lucru si studiu dobandita alaturi de clientii ei si studentii de la Standford University, pentru a scrie una dintre cele mai cunoscute carti ce trateaza psihologia invingatorilor. Ei bine, nu suntem cu totii invingatori, dar cu toii putem deveni invingatori.

Totul porneste de la mentalitatea pe care o avem.

Istoria creeaza inertie. - Daniel Stern

Din nefericire, cream ceea ce consideram cu certitudine ca este adevarat. Certitudinea noastra despre realitate, despre ceea ce este posibil si ceea ce nu este posibil, despre ceea ce meritam si ceea ce nu meritam, ce obtinem si ce nu obtinem, constituie pe scurt starea noastra mentala. Mentalitatea noastra are radacini in trecut, ne defineste prezentul si ne influenteaza viitorul.

Carol S. Dweck a observat ca succesul unui om depinde de atitudinea si mentalitatea pe care acesta o are in diversele aspecte ale vietii. Carol S. Dweck spune asa - ca exista oameni care au mentalitatea rigida, iar acest lucru ii impiedica de la a evolua, de la a se auto-perfectiona si a atinge succesul si cei care au mentalitatea flexibila - o stare a mintii caracteristica invingatorilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Vestea buna este ca odata ce constientizam acest aspect al mintii, avem in puterea noastra toate instrumentele de a ne schimba si de a aborda diferit situatiile de viata, pe care le putem intoarce mai usor in favoarea noastra.

Intelegand mentalitatea flexibila si pe cea rigida, intelegi ca lucrurile sunt strans legate intre ele: convingerea ca insusirile tale sunt batute in cuie iti determina multe ganduri si fapte, la fel si aceea ca insusirile tale pot fi dezvoltate, numai ca in fiecare caz ajungi pe un drum total diferit. - Carol S. Dweck

Tu ce fel de mentalitate ai?

Carol S. Dweck ne propune un scurt test pentru a afla in ce stadiu suntem cu mintea noastra procedurala: Avem mentalitatea flexibila a invingatorului sau mentalitatea rigida a celui care se multumeste cu foarte putin din cat este capabil?

Evalueaza fiecare afirmatie in parte si vezi daca esti mai degraba de acord sau mai degraba in dezacord:

Mentalitate flexibila si mentalitate rigida: Setul A de intrebari:

1. Inteligenta este un dat si nu o poti modifica prea mult.

2. Esti capabil sa inveti lucruri noi, dar asta nu te face mai inteligent.

3. Oricat de inteligent ai fi, poti oricand sa imbunatatesti acest aspect

4. Poti oricand sa iti cresti semnificativ nivelul de inteligenta.

Mentalitate flexibila si mentalitate rigida: Setul B de intrebari:

Analizeaza urmatoarele afirmatii despre persnalitate si caracter si vezi cat de bine ti se potrivesc:

1. Ai un fel al tau de a fi si nu prea poti sa schimbi acest lucru.

2. Oricum ai fi, poti oricand sa te schimbi substantial.

3. Si daca ai actiona diferit, aspectele importante care te definesc sunt cam reu de modificat.

4. Poti oricand schimba aspectele fundamentale ce tin de felul tau de a fi.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri