5 Septembrie 2016 publicat în Psihologie 17 share-uri

Un psiholog preda managementul stresului la un curs de dezvoltare personala. Plimbandu-se prin clasa, el a ridicat un pahar cu apa. Toata lumea se astepta ca profesorul sa le puna clasica problema de perceptive: Cum vezi paharul, pe jumatate gol sau pe jumatate plin?

In schimb, psihologul ii intreaba cu un zambet pe fata: “Cat este de greu acest pahar?”

Rapsunsurile au variat, fiecare incercand sa ghiceasca care ar putea fi masa acelui pahar. Dar psihologul le-a spus: „Stiti, de fapt greutatea paharului nu conteaza chiar asa de tare. Conteaza mai mult cat de mult il tin in mana. Aceasta este problema. Daca il tin pentru o ora, voi incepe sa simt durere in brat. Daca il tin o zi intreaga, am sa imi simt bratul amortit si paralizat.”

"Asa incat, in ambele cazuri, masa paharului nu se va schimba, dar cu cat il tin mai mult in mana, cu atat mai greu mi se va parea. "

Si apoi a continuat: „Stresul si problemele vietii sunt precum paharul cu apa. Gandeste-te la ele pentru putin timp si nu se va intampla nimic. Gandeste-te un pic mai mult timp si va incepe sa te doara. Si daca ai sa te gandesti o zi intreaga, te vei simti paralizat – incapabil sa faci ceva.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Este foarte important sa va amintiti sa dati drumul problemelor. Este de asemenea foarte important, cand va sfarsiti ziua, nu mai luati cu voi grijile in timpul noptii, puneti paharul jos cat mai curand!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri