Stima de sine se formeaza in prima copilarie atunci cand auzim vorbindu-se de noi la parinti sau apropiati. In functie de ce spun acestia, capatam sau nu incredere in fortele proprii, invatam sa ne controlam emotiile sau sa ne motivam pentru a atinge un scop. De asemenea, stima de sine mai poate avea de suferit si pe parcursul vietii, fiind un mecanism viu si in continua formare.

Din acest punct de vedere cel mai bine este sa apeleze la un psiholog pentru a castiga timp si pentru a se apropia de imaginea ideala cat mai repede cu putinta. Rezolutiile psihologice pot consta in a identifica daca nu cumva problemele de imagine provin din probleme psihologice sau medicale. Uneori un ten incarcat de acnee sau cateva kilograme in plus pot afecta foarte mult stima de sine. De aceea am sa incerc sa ofer un plan terapeutic care urmat punctual poate ajuta o persoana sa ajunga la rezultatele dorite:

1. Identificarea provenientei problemei: greseala de educatie a familiei de provenienta sau o trauma ulterioara. Cauzele pot identifica cu mai multa usurinta daca apelati la un psiholog.

2. Identificarea mecanismului prin care organismul a incercat din punct de vedere biologic sa ne arate ca nu suntem tocmai bine: acnee, slabit sau ingrasat in exces, lipsa somnului, aparitia durerilor de cap, ametelilor. Toate acestea si multe altele se pot trata cu succes daca se merge la medic in timp util si se urmeaza medicatia sau tratamentul prescris.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

3. Problemele care tin de alimentatie: anorexie, bulimie, mancat obsesiv compulsiv, obezitate. Acestea se pot remedia cu ajutorul unui psiholog si a unui nutritionist.

4. Problemele care tin de relatiile sociale: retragerea aproape completa din societate sau iesirile in oras oricand si aproape cu oricine pentru a compensa nevoia de a nu fi singura. Acestea din nou se pot evalua in cadrul terapeutic impreuna cu un psiholog si se poate astfel gasi formula cea mai potrivita in functie de fiecare persoana.

5. Problemele care tin de cariera: un salariu nesatisfacator, colegi cu probleme, lipsa unui orizont de crestere, un sef exagerat, o supra sarcina profesionala. Din nou in privinta acestor probleme este bine sa apelati la un psiholog pentru a evalua factorii de stres, pentru a invata despre inteligenta emotionala sau pentru a gasi resurse motivationale de a continua in acel job sau de a gasi un altul mult mai potrivit.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Leagăn pentru toată copilăria Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri