21 Aprilie 2015 publicat în Psihologie 170 share-uri

Parintii ar trebui sa inteleaga atunci cand decid sa aduca pe lume un copil intreaga responsabilitate pe care o reprezinta acesta. De asemenea, trebuie sa faca diferenta intre fertilitate si parentalitate, dar si intre a creste un copil si a-l educa.

Solutii de rezolvare a situatiei:

• In primul rand sa apeleze la un psiholog experimentat: pentru a intelege unde s-a gresit, ce trebuie sa schimbe la propria persoana si in privinta propriului comportamentului in cadrul familiei, inainte de a cere ceva copilului.

• In al doilea rand sa gaseasca o formula potrivita ambilor parteneri de educare a copilului. De cele mai multe ori problemele apar atunci cand parintii au pareri opuse sau contradictorii despre: teme, scoala, bani, educatie, timp liber. Atunci cand doi parinti se cearta despre cum trebuie crescut copilul, acesta va incerca sa ii manipuleze pe fiecare dupa propriile slabiciuni. Abia dupa ce au stabilit impreuna un plan de educare pentru urmatoarea perioada de minim un an, pot incepe sa lucreze cu copilul.

• Sa incerce sa vorbeasca cat mai mult cu propriul copil despre: ceea ce ii place acestuia, ce doreste sa devina, ce sport ii place, ce hobby-uri are, ce materii ii plac si care nu ii plac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

• Sa pastreze legatura permanent cu profesorii si sa se asigure atunci cand sunt acasa ca temele pentru a doua zi sunt facute.

• Sa gaseasca un echilibru intre ceea ce ofera copilului si ceea ce primeste de la acesta. Aici ne referim la: bani, timp de joaca, calculator, Facebook. Astfel copilul va invata ca este foarte important sa ofere ceva pentru a primi la randul sau ceva.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri