21 Aprilie 2015 publicat în Psihologie 170 share-uri

Parintii ar trebui sa inteleaga atunci cand decid sa aduca pe lume un copil intreaga responsabilitate pe care o reprezinta acesta. De asemenea, trebuie sa faca diferenta intre fertilitate si parentalitate, dar si intre a creste un copil si a-l educa.

Sa evaluam mai in profuzime cauzele ce duc la formarea unui copil cu probleme:

• Parinti cu probleme de comunicare intre ei. Sau cu propriul copil.

• Parinti care nu au stiut sau nu au reusit sa devina prietenii copilului, la momentul potrivit.

• Parinti care si-au folosit copilul ca pe o arma, unul impotriva celuilalt.

• Atmosfera din casa, care l-a facut pe copil sa isi doreasca sa stea mai mult pe afara.

• Parinti care se bazeaza mult prea mult in educatia copilului doar pe: gradinita, scoala, bone, profesori suplinitori. Uitand cat de important este sa creeze o relatie cu propriul copil, caruia sa ii impartaseasca din calitatile proprii.

• Pentru ca si-au traumatizat copilul: lovindu-l, jignindu-l, umilindu-l, in exces.

• Pentru ca parintii nu au gasit forme de educatie corecta acasa: sa citeasca o carte copilului sau impreuna cu acesta, sa priveasca un film de calitate, sa asculte muzica. Ori sa vorbeasca cu acesta despre mari personalitati sau modele sociale de success. Astfel copilul poate invata adevarate chei ale succesului luand reperele corecte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

• Pentru ca au crezut ca datoria de parinte consta in a oferi un acoperis deasupra capului, mancare si in rest Dumnezeu cu mila. Iar educatia va veni asa de undeva…de la cineva…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri