13 Decembrie 2013 publicat în Psihologie 18 share-uri

In urma cu ceva timp o companie de consultanta din Romania a efectuat o mica cercetare referitoare la modalitatea romanilor de a-si planifica cariera.

Dificultatile apar de cele mai multe ori in viata noastra atunci cand apar confuzii intre aceste niveluri interioare de prelucrare cognitiva a ceea ce suntem, facem sau ce este important pentru noi. Cea mai importanta este confuzia dintre comportament si identitate. De multe ori parintii spun copiilor: “Esti obraznic!”, “Esti lenes/puturos!” etc. – toate acestea fiind fraze care indica identitatea , cu toate ca se refera la comportament. De aceea multe persoane cred ca sunt ceea ce fac si se judeca doar pe baza actiunilor lor.

Hai sa vedem cum functioneaza:

Exemplu:
Actiuni: invat, studiez zilnic, imi organizez timpul etc.
Convingeri: de ce fac asa? (invat, studiez zilnic, imi organizez timpul etc.)
Valori: de ce este important pentru mine sa obtin…….? Ce obtin avand…?
Identitate: cine face toate acestea? Ce fel de persoana procedeaza asa? .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Acest tip de analiza va ajuta sa identificati mai bine, care va sunt motivatiile, valorile, convingerile si ce va spuneti despre voi. Este utila pentru cei care sunt la inceputul drumului pentru a alege o profesie/o cariera si nu sunt inca lamuriti asupra directiei pe care o vor sa mearga.

Tu in ce fel iti exprimi identitatea? Ceea ce faci acum iti exprima identitatea?

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri