30 Iulie 2013 publicat în Psihologie 57 share-uri

N-o sa incep prin a-ti induce ca a fi femeie inseamna sa fii aranjata, coafata, sa porti tocuri si posete, sa ai ruj pe buze, sa fii mama, sa te imbraci in rochii si lista poate continua. Voi incerca sa conturez un tablou al femeii prezente, atat in viata ei cat si in viata celorlalti. Ce inseamna a fi femeie, dincolo de aparente?

Feminitate si societate

Moralitate, responsabilitate, raspundere, fidelitate, reguli, obiceiuri, superstitii sunt ornamente sociale obligatorii pe care le poarta femeia si pe care barbatul le considera optionale. Inca ne confruntam cu fenomenul discriminarii cand vine vorba de feminitate, tradusa in comparatie cu masculinitatea prin: voce dulce, par mai lung, ten echitabil, înalțimea mai mica și oase moi fața de barbat s.a.m.d.

Pe langa rolurile sociale importante pe care le poate indeplini femeia, rolul consacrat si care nu poate fi egalat, este acela al maternitatii.

Feminitatea este marcata de suferinta si durere pe perioada sarcinii dar si de implinire sufleteasca, „viata noua” odata cu nasterea bebelusului. Femeia are posibilitatea de a se reinventa odata cu bebelusul sau; are sansa de a-si juca un alt rol in filmul vietii ei, rolul principal cu final nestiut si cu personaje alese.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Feminitate si contradictii

Subiectul feminitatii este foarte larg si ramane deschis discutiilor. Feminitatea a dat nastere si unor contradictii ce acompaniaza „definitiile” acesteia:
1. Feminitatea este o lupta constanta intre inima și minte.
2. Feminitatea este un amestec continuu intre rigiditate și fragilitate.
3. Feminitatea este o schimbare frecventa intre sensibilitate si duritate.
4. Feminitatea este o modificare regulata intre rigiditate si supunere.
5. Feminitatea este arta de trai in contradictii dar de a continua in echilibru.
Asa suntem noi femeile!
-Da! Cumparaturi, make-up, barfe și chicotelile sunt drepturile noastre din nastere.
-Da! Avem nevoie de 4-5 ore pentru a fi gata. Iar timpul nostru incepe atunci cand altii au ajuns deja la ușa. Rabdare domnule!
-Da! Nu avem nevoie continua de oxigen pentru a trai. Avem nevoie de un „non-stop” sa vorbim.
-Da! Noi nu intelegem gadget-uri, motociclete, fotbal si matematica. Si ne pasa cel mai putin.
-Da! Stim doar doua adjective: dulce si dragut! Si doar o singura interjectie: " Awwwww… nu este atat de dulce?” Etc.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

In incheiere, „de-a lungul secolelor femeile au servit drept ochelari, avand insusirea magica si incantatoare de a reflecta figura barbatului de doua ori mai mare decat e in realitate.”(Virginia Woolf).

Nu va fie frica doamnelor, domnisoarelor de feminitatea voastra! Nu o ascundeti, ci din contra celebrati-o! Recunoasteti ca fara ea, lumea ar fi saracita de gratie, rasete cristaline, copii fericiti, soti impliniti, nuri atragatori…

Cand v-ati gandit ultima oara la feminitatea voastra? Cand ati ingrijit-o ultima data?

Oana Popescu-Argetoia
www.oanapopescuargetoia.ro

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri