Fascinantul cod al culorilor: cum poti deveni mai puternica accesand intelepciunea din spatele stiintei culorilor!

14 Iunie 2013 publicat în Psihologie 14 share-uri

Inca din timpul Egiptului Antic, oamenii au fost fascinati de magia culorilor si de mesajele secrete care se pot ascunde in spatele acestora. Culorile erau atribuite anumitor divinitati si jucau functii simbolice bine delimitate, fiind o punte de legatura intre lumea umana si cea divina.

Astfel, este foarte important pentru tine sa fii inconjurata de oameni animati de teluri inalte, care sa te inspire in momentele mai dificile ale drumului tau personal. In plus, este la fel de important sa le poti fi de ajutor persoanelor de langa tine, acordandu-le intelegerea si sprijinul de care au nevoie.

Personalitatea culorilor: ORANJ

Daca portocaliul este sau se numara printre culorile tale favorite, arunci esti o persoana sociabila, pragmatica si plina de optimism. Beneficiezi de o mare energie fizica si nervoasa, pe care este foarte important sa le folosesti in mod constructiv. Implicarea constanta in activitati diverse, mai ales alaturi de alti oameni, poate fi extrem de benefica pentru tine.

De asemenea, dai dovada de un spirit organizatoric dezvoltat si de capacitatea de a-ti implini telurile in mod sistematic si determinat. In schimb, este necesar sa intelegi ca nu toti oamenii sunt inzestrati cu aceeasi pasiune si determinare in munca si sa ai rabdare cu stilul de lucru al celor de langa tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

In plus, este important pentru tine sa-ti creezi un ritual zilnic de relaxare, pentru a combate efectele neplacute ale nerabdarii, agitatiei si lipsei temporare de directie.

Personalitatea culorilor: ROZ

Daca rozul este sau se numara printre culorile tale favorite, atunci esti o persoana delicata, sufletista si dornica de a le fi mereu alaturi celor din jur. In schimb, atunci cand nu iti poti manifesta latura generoasa si protectoare, poti deveni destul de schimbatoare emotional, solicitand numeroase dovezi de afectiune din partea celor apropiati tie.

In plus, personalitatea roz nu se remarca printr-o incredere in sine ridicata. De aceea, este posibil sa ai nevoie de afirmari constante ale valorii tale personale, riscand sa intri in relatii de dependenta afectiva. Este important pentru tine sa nu-ti neglijezi nevoile personale in favoarea celorlalti si sa-ti construiesti un spatiu interior sigur, in care sa te poti reface atunci cand esti confruntata cu adversitatile vietii.

Personalitatea culorilor: ALB

Albul si negrul sunt considerate non culori, insa semnificatiile lor psihologice sunt la fel de importante ca cele ascunse in codul culorilor. Astfel, daca preferintele tale se indreapta catre alb, atunci esti o persoana extrem de adaptabila, senzitiva si loiala. Pe de alta parte, usurinta in a te adapta la diferitele circumstante te poate face uneori sa te simti <lipsita de personalitate>, avand atunci puternica dorinta de a te retrage din fata oricaror influente exterioare [...]

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri