12 Martie 2013 publicat în Psihologie 31 share-uri

Legatura dintre comportamentul alimentar si cel emotional nu mai este de mult o noutate in psihologie. Si totusi, atunci cand introducem in ecuatie conceptele de vindecare si evolutie spirituale, lucrurile devin cu mult mai interesante si utile.

Sentimentul nostru profund fiind acela ca nu obtinem destula atentie sau iubire, el se va transfera asupra relatiei noastre cu mancarea, in care vom cauta aceeasi siguranta afectiva, simtind insa ca nu primim destul. De aceea, de obicei cand purtam masca Dependentului nu ne ingrasam, pentru ca la nivelul subconstient ii transmitem si corpului nostru mesajul ca nu primeste ceea ce are nevoie.

Aici, dorinta noastra profunda de siguranta afectiva se manifesta in preferinta pentru alimentele preponderent moi, in special pentru paine, vazuta la nivel simbolic ca suport al vietii. De asemenea, vom dori sa mancam cel mai adesea in compania celorlalti, incercand pe cat posibil sa prelungim momentul de placere si atentie neconditionata din partea celor dragi.

Cele 5 rani: rana de umilire

In momentul in care avem un comportament alimentar dus la extreme, ne putem recunoaste in masca Masochistului, care se asociaza cu rana de umilire. Atunci vom oscila intre a consuma cu o pofta nestavilita cantitati mari de mancare si a consuma numai portii mici de mancare, dar repetate, ajungand in final tot la o cantitate mare. De multe ori putem ajunge sa ne alimentam compulsiv, uitand total de noi si concentrandu-ne doar asupra senzatiilor de moment.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Actul de a manca devine pentru noi cel mai adesea o forma de a ne recompensa, dar pentru care ulterior ne simtim vinovate. De aceea, ne poate fi adesea rusine sa consumam alimente asa-zis interzise (cum ar fi dulciurile sau mancarurile grase) in compania altor persoane. Le banuim pe acestea ca ne-ar putea judeca in chip umilitor pentru aceasta, dar de fapt noi suntem cele care ne judecam pe noi insene in acest chip.

Cele 5 rani: rana de tradare

Atunci cand in mod constant consideram actul de a manca drept o ocupatie care ne consuma din timpul necesar pentru alte activitati, este foarte probabil sa purtam masca Dominatorului, asociata cu rana de tradare. Obisnuinta noastra este aceea de a manca foarte repede, sau de a ne controla foamea atunci cand suntem ocupate, spre a ne dedica energia acelor activitati pe care le consideram mai importante pentru noi.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri