12:12, 5 Decembrie 2012 publicat în Psihologie 78 share-uri

Starile psihologice ne afecteaza sanatatea. Iata care sunt cele mai pregnante efecte negative ale unui temperament coleric/irascibil!

5. Depresie usoara.

Uneori, un temperament coleric/irascibil poate cauza depresie, usoara ce-i drept. Starile de stres si de nervozitate sunt corelate intre ele, avand consecinte neplacute asupra sanatatii noastre. Indicat este, pentru a evita usoara depresie, sa inveti sa te calmezi in situatiile stresante si sa practici exercitii de relaxare sau chiar yoga. Trebuie sa fii constient de faptul ca o stare de depresie are efecte negative asupra organismului in general, nu doar asupra psihicului.

Image © Sxc.hu

Citeste si:
Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul...
Astenia de primăvară sau...

6. Atacuri de panica.

Oamenii cu un temperament coleric/irascibil sufera deseori si de anxietate. Se streseaza foarte mult pentru lucruri minore si chiar se enerveaza din cauza lor. Acest comportament le afecteaza starea psihica, ei putand sa ajunga sa experimenteze atacuri de panica.

7. Alte probleme de sanatate.

Un temperament coleric/irascibil este adesea insotit de stari de stres si cauzeaza numeroase suferinte unui organism sanatos. Astfel, sistemul nostru imunitar poate fi afectat in mod negativ. Cuvantul cheie pentru a-l proteja este CONTROLUL.

Citeste si:
Instinctul matern si legatura parinte-copil
Instinctul matern si legatura...

Image © Sxc.hu

Daca si tu ai un temperament coleric/irascibil, gandeste-te ca efectele sale pot avea consecinte majore. Tine stresul sub control si incearca sa te relaxezi mai mult.

Foto front si main © Shutterstock - 2424835

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri