3 Iulie 2012 publicat în Psihologie 20 share-uri

Care sunt punctele slabe si cele forte ale unei Relatii Identice, relatia in care partenerii au un profil de personalitate asemanator?

Relatia dintre doua persoane cu o structura temperamentala similara sau aproape identica pare relatia ideala, mai ales daca iti doresti o relatie armonioasa, fara argumente, certuri sau neintelegeri. Nimeni nu o percepe ca pe o relatie capcana sau susceptibila problemelor. Oare relatia cea mai durabila nu este cea dintre doi oameni asemanatori, care sa se inteleaga si sa empatizeze unul cu celalalt? Oare relatia perfecta nu este cea in care te casatoresti cu sufletul tau pereche? Sunt multe persoane prinse in relatii identice. In multe dintre cazuri, se intampla sa constati ca te-ai maritat cu tine insati, cu o oglinda a ta, o sosie sau un frate de-al tau care iti seamana in spirit, gandire si felul de a fi. Este adevarat, sunt multe avantaje ale faptului de a avea un partener framantat din acelasi aluat ca si tine. De obicei, se intra cu usurinta intr-o astfel de relatie. Atunci ce poate fi rau in acest lucru? Veti vedea!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Relatiile identice: Ne iubim, dar suntem la fel

Este adevarat, relatiile identice (congruente) sunt relatii de intelegere totala intre parteneri, explica site-ul www.socionics.com. “Partenerii identici vad lumea cu ochi identici, lucreaza informatia primita in mod identic, ajung la concluzii identice si au probleme identice. Partenerii identici de obicei experimenteaza simpatia unul fata de altul, incercand sa se sprijine si sa se justifice unul pe altul. Acesti parteneri insa, desi se inteleg unul pe altul, sunt incapabili sa se AJUTE unul pe altul.” Cei doi parteneri au aceleasi calitati si puncte forte, aceleasi defecte si puncte slabe.

Acest tip de relatie este supus in timp plictiselii si rutinii. In timp, se arata pe socionics.com, cei doi nu mai primesc informatii noi unul de la celalalt. La un moment dat, stiind atat de multe unul despre celalalt, nu mai gasesc niciun rost in a interactiona unul cu celalalt. Relatiile acestora, in cazul in care partenerii nu mai descopera nimic nou unul la celalalt, risca sa devina relatii “moarte”. Pe de alta parte, in timp, si in acest tip de relatii pot aparea conflicte, neintelegeri, certuri si dizarmonii si majoritatea apar din cauza faptului ca partenerii sunt prea asemanatori.

Pe www.keirsey.com se puncteaza foarte bine punctele slabe ale relatiei dintre doi parteneri asemanatori si vom incerca sa le prezentam pe scurt. Fiindca intre cei doi nu exista o relatie profesor-elev si nimeni nu invata pe nimeni, este posibil sa intervina spiritul de competitie, se arata pe keirsey.com. Totodata, deoarece ambii parteneri sunt buni in aceleasi chestii, unul dintre parteneri va incerca la un moment dat sa ii dovedeasca celuilalt ca este mai bun decat el, ca se pricepe mai bine in aceeasi chestiune, etc (daca amandoi se pricep sa jongleze cu banii, unul va incerca sa castige mai mult decat celalalt spre exemplu).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri