3 Iulie 2012 publicat în Psihologie 20 share-uri

Care sunt punctele slabe si cele forte ale unei Relatii Identice, relatia in care partenerii au un profil de personalitate asemanator?

In plus, avand slabiciuni comune, s-ar putea sa existe probleme atunci cand cei doi trebuie sa faca un lucru la care niciunul dintre ei nu se pricepe. Intr-un mod absolut firesc, cei doi se vor eschiva de la responsabilitatea ei, incercand sa si-o paseze reciproc sau sa-l determine pe celalalt sa si-o asume. Sau, cum se intampla in unele cazuri, ambii parteneri sunt delasatori si lasa circumstantele sa rezolve problema pentru ei.. Iar in unele cazuri, chiar sa ia decizii in locul lor… (spre ex. in cazul unui cuplu care s-a casatorit cand ea a ramas insarcinata).

A treia arie este cea mai periculoasa, mai ales daca cuplu are copii. A avea acelasi tip de personalitate poate cauza amplificarea constanta a celor mai rele caracteristici ale personalitatii respective. Spre exemplu, un cuplu se poate incuraja unul pe altul in a stabili un set strict de reguli, ceea ce poate cauza probleme cu altii, in special cu copiii. Unii parteneri creeaza un mediu haotic emotional, care poate avea efecte catastrofale asupra copiilor care au nevoie de structura si de limite emotionale”, se arata in acelasi articol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

"Disparitia iubirii e ca o oglinda intoarsa, nu se mai vede nimic, te uiti zadarnic în ea. Gestul tau nu se mai reflecta, nu-i mai raspunde nimeni. Esti singur". (Marin Preda)

Dar daca exista iubire, se pot repara multe. Daca cei doi sunt constienti de capcanele mariajului lor si incearca sa le depaseasa, fericirea poate fi atinsa si in astfel de relatii. Daca cei doi sunt introvertiti spre exemplu, unul dintre ei poate incerca sa joace rolul extravertitului si sa se ocupe de chestiunile ce tin de acest aspect,sunt de parere specialistii de pe www.socionics.com. Daca ambii sunt rationali, atunci unul dintre cei doi trebuie sa incerce sa umple vidul emotional care se poate crea si sa aduca emotie si simtire in acel cuplu, in loc sa-l lase steril. Iar daca exista iubire adevarata in cuplul respectiv, relatia se va echilibra in mod natural.

Foto homepage si interior: Shutterstock.com

Garbo iti recomanda si articolele:

Relatiile-oglinda, iubirea ca reflexie: Principiul oglinzilor in psihologie

Iubirea dintre un introvertit si un extravertit in psihologie: magia contrariilor sau blestemul lor?

Te-ai maritat cu sufletul tau pereche? Cum sa-i dai suflet relatiei tale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri