21 Martie 2012 publicat în Psihologie 112 share-uri

Limbajul trupului spune despre noi mai multe decat ne putem imagina. Orice gest pe care il facem este interpretat in subconstient de cei din jur, lucru ce se poate intoarce impotriva noastra (uneori) in functie de limbajul trupului pe care il exprimam.

Gest negativ: Tinerea anumitor obiecte in fata corpului nostru.

O ceasca de cafea, agenda, geanta sau orice alte obiecte tinute in fata trupului nostru atunci cand interactionam cu cineva indica timiditate si actioneaza ca un “zid” de separare intre noi si interlocutorul nostru, un efort psihologic de retragere. In loc sa facem acest lucru putem, atunci cand comunicam, sa plasma aceste obiecte intr-o parte (daca ne permite si spatiul).

Gest negativ: Inspectarea unghiilor sau verificarea ceasului.

Aceste doua semnale sunt un simbol inconstient al plictiselii. Asadar trebuie sa evitam pe cat posibil sa ne inspectam unghiile ori sa privim ceasul atunci cand interactionam cu cineva pentru a nu transmite energii negative catre acea persoana.

Gest negativ: Culegerea scamelor imaginare de pe haine.

Daca intr-o conversatie incepem sa ne culegem scamele imaginare de pe haine, in special uitandu-ne in jos, interlocutorul nostru ar putea presupune ca nu suntem de acord cu ideile lui sau suntem incapabili de a ne exprima sincer parerea in legatura cu subiectul dezbatut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Gest negativ: “Lovirea” barbiei atunci cand privim o persoana.

“Lovirea” barbiei spune: “Te judec!” In mod frecvent, oamenii isi lovesc barbia atunci cand iau decizii importante sau se gandesc profund la o problema. Daca ne lovim barbia in timp ce privim o persoana, aceasta poate crede despre noi ca, in mintea noastra, ii cantarim vorbele sau ii judecam parerile prea aspru.

Gest negativ: Invadarea spatiului personal al unei persoane.

Cand, intr-o discutie, ne apropiem prea mult de persoana cu care interactionam, nu facem altceva decat sa ii invadam spatiul personal, acea zona intima si sa ii producem o stare de disconfort. Granita invizibila poate fi intrecuta decat in momentul in care suntem in preajma prietenilor dragi sau a membrilor familiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri