7 Martie 2012 publicat în Psihologie 11 share-uri

"Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi" spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative prin terapia cu arta.

Terapia prin frumos: Metode de vindecare emotionala

„Arta sterge din suflet praful vietii de zi cu zi” spunea Pablo Picasso. Probabil ca la aceasta concluzie au ajuns si oamenii care au decis sa scape de stresul zilnic, de tristete sau de experientele negative experimentand terapia prin arta.

Ce este terapia prin arta

Terapia prin arta este o forma de psihoterapie care implica arta in procesul de imbunatatire a starii emotionale ale oamenilor de toate varstele.

Aceasta terapia are la baza credinta potrivit careia, prin exprimarea gandurilor, sentimentelor, fricilor, dorintelor etc. oamenii reusesc sa isi rezolve problemele personale, conflictele cu sine si cu cei din jur, sa isi dezvolte personalitatea, sa reduca stresul, sa isi construiasca o noua viziune despre viata, sa isi imbunatateasca stima de sine, sa se cunoasca mai bine sau sa isi controleze comportamentul.

Kudika Tarot

Beneficiile terapiei prin arta


Potrivit unui studiu recent, terapia prin arta a ajutat la reducerea consumului de medicamente si a numarului de oameni ce necesitau spitalizare, precum si vindecarea mai rapida a bolilor.

Terapia prin arta ajuta la gestionarea emotiilor precum tristetea sau furia dar si la aprecierea aspectelor pozitive din viata. Acest tip de terapie este o modalitate buna de relaxare si de auto-cunoastere, de atingere a telurilor propuse depasind obstacolele si de a dezvolta abilitatile de comunicare.

Prin terapie oamenii isi iau gandul de la problemele de zi cu zi si reusesc sa se concentreze asupra ceea ce fac. Aceasta putere a mintii pe care oamenii o dezvolta in timpul terapiei prin arta este asemuita cu starea meditativa si poate fi atinsa prin scris, desen, gradinarit, teatru etc.

In general, terapia prin arta se face la recomandarea si cu ajutorul unor specialisti pentru ca acestia stiu cum sa ghideze pasii unui pacient spre o vindecare sigura. In cazul in care problemele nu necesita ajutorul unui specialist, se pot realiza si in intimitatea propriului camin.

Citeste si:
Așază-te comod și relaxează-ți picioarele cu noul ritual Sabon!
Așază-te comod și...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri