15 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Energia care ne tine in viata, Dumnezeu, forta suprema, forta cosmosului: asta inseamna Chi, fluxul de energie pe care chinezii l-au descoperit si folosit in videcarea trupeasca si sufleteasca de-a lungul timpului.

Fascinanta Energie Chi: puterea nebanuita a mintii

In cultura traditionala chinezeasca, Chi este un principiu activ al oricarei fiinte vii. Energia Chi este cunoscuta ca fiind viata, forta, fluxul de energie, Dumnezeu, energia cosmica sau universala. Energia Chi este cea care ne da viata pentru ca ea este cea care ne tine fiecare celula in viata. Este asemeni unui combustibil fara de care masina noastra nu ar putea merge.

In traditia japoneza energia Chi este numita Ki. Aceasta energie este utilizata in Rei-ki pentru vindecare. Polinezienii numea energia Mana, iar israelitii au denumit-o „lumina astrala”.

Energia Chi, cheia vindecarii

Chinezii care au folosit pentru prima data conceptul de energie Chi credeau ca aceasta este o energie ce se afla in orice, in oricine, si ca leaga totul impreuna. Fluxul de energie Chi se afla in jurul si in corp, alcatuind un tot ce reuseste sa functioneze. Ei credeau ca intelegand acest ritm si flux ei pot vindeca organismul de orice boala si ca pot prelungi longevitatea oamenilor.

Kudika Tarot
In medicina traditionala chinezeasca se spune ca un corp uman este traversat de canale de energie numite meridiane. Blocajele, intreruperile sau dezechilibrul acestui flux de energie sunt cauzele diverselor boli de care omul sufera. Chinezii s-au folosit timp indelungat de plante, nutritie, arte martiale, meditatie si acupunctura pentru a reface echilibrul fluxului de energie in asa fel incat sa isi vindece corpurile.

Sursa bolilor: blocajele meridienelor

Cum va spuneam si mai devreme, corpul nostru este „strabatut” de o serie de canale prin care bioenergia curge, canale numite meridiene. Prin aceste meridiene circula fluxul Chi, iar atunci cand el circula in mod normal in tot corpul nostru, atunci beneficiem de o forta de invidiat, de o sanatate de fier si de noroc. Din diverse motive apar si blocajele, intreruperile etc, iar atunci apar si problemele. Atunci cand un meridian se blocheaza, organul caruia ii corespunde canalul de energie va suferi un dezechilibru. Disfunctia unui astfel de meridian duce in timp la boala.

Citeste si:
De ce este periculos zahărul?
De ce este periculos zahărul?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri