Oamenii nesiguri se afla printre noi. Iata cele mai comune tipologii ale acestora si modul in care mecanismul lor cognitiv functioneaza.

V-ati intrebat vreodata cum gandesc oamenii nesiguri sau de ce au devenit astfel? Daca stam sa analizam in profunzime, majoritatea dintre noi ne confruntam cu anumite instabilitati, nesigurante, ce ne otravesc perceptia psihica si sunt principalul motiv al esecului in anumite capitole din viata noastra. Nu este nicio problema sa ne simtim nesiguri atat timp cat acest lucru nu ne afecteaza relatia cu persoanele din jur si reusim sa il tinem sub control ori sa ne imbunatatim atitudinea si starea de spirit.

Totusi, exista numeroase persoane ce devin nesigure pana la punctul in care ajung sa respinga orice speranta de fericire, sa intre in depresie sau sa faca viata celor din jur de-a dreptul chinuitoare.

Oamenii nesiguri – cele mai comune tipologii

Criticii si Plangaciosii

Criticii si Plangaciosii sunt persoane extrem de pasive ce nu isi asuma responsabilitatea pentru actiunile pe care le intreprind in viara. Din punctul lor de vedere, totul li se intampla din vina factorilor exteriori sau a celorlalti oameni. Este inutil sa incercam sa ii asiguram ca totul va fi bine deoarece nu va functiona. Ca si persoane, Criticii si Plangaciosii sunt constienti de propria stangacie si chiar si cea mai mica ambiguitate in interactiunea cu ei poate fi luata drept insulta. Mai mult, intr-o discutie, ei se plang ca interlocutorul nu este atent sau nu ii respecta – lucruri pe care nu le vor uita niciodata. In relatie sunt extrem de cicalitori si de aceea nu stau foarte bine in ceea ce priveste capitolul sentimental.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Palavragiii

Oamenii care vorbesc extrem de mult (palavragiii), vorbesc de obicei despre propria persoana. Acest lucru se intampla din cauza egoismului si al lipsei de simt social. Totusi, principala problema pe care o au palavragiii este ca nu se simt in largul lor atunci cand se asterne tacerea si de aceea vor incerca mereu sa spuna ceva, orice, doar sa nu taca din gura. Majoritatea acestui tip de persoane nu inteleg faptul ca sunt plictisitoare, ci se vad mai degraba ca niste indivizi interesanti, greu de gasit. Partea amuzanta este ca, uneori, palavragiii isi dau seama ca nu se comporta asa cum ar trebui, insa pur si simplu nu se pot abtine sa nu vorbeasca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri