12:02, 17 Februarie 2012 publicat în Psihologie

Ce simte o persoana in procesul indragostirii? Cum ii afecteaza acesta viata? Care este cea mai eficienta arma a seductiei? Afla raspunsurile mai jos...
“Procesul indragostirii” a ramas, pana tarziu, un mister. Psihologii s-au intrebat de multe ori ce “cauzeaza” dragostea, insa incercarile lor de a afla acest lucru au fost fara succes. Sigmund Freud insasi spunea ca nu stie atat de multe despre iubire.

Citeste si:
Peste 1,1 milioane de clienți și reduceri de până la 80% la...
Peste 1,1 milioane de clienți...

Din fericire pentru noi, in ziua de astazi stim mult mai multe despre procesul indragostirii decat se stia in vremea lui Freud. Oamenii de stiinta moderni au scos in evidenta factori chimici, biologici si psihologici ce influenteaza creierul nostru si ne “fac” sa ne indragostim. Mai mult, ne-au invatat cum sa folosim acesti factori in avantajul nostru!

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Iata asadar cativa factori ce sunt decisivi in alegerile pe care le facem cu “inima”:

Indragostirea, un mister elucidat... Cum, de ce si de cine ne indragostim?

Prima impresie

Atunci cand un barbat si o femeie se cunosc, prima impresie este cruciala pentru eventualul lor viitor impreuna, eventuala relatie in care se vor implica. Prima impresie este chiar mai importanta decat multe alte lucruri legate de relatie deoarece atunci cand se cunosc, doua persoane au o singura sansa de a face totul sa mearga “ca la carte”. Tactica primara folosita aici este zambetul fiindca el transmite acceptare, incredere si fericire. V-ati intrebat vreodata de ce oamenii bucurosi ori fericiti sunt mai atractivi chiar daca simtul nostru visual observa ca nu sunt foarte frumosi din punct de vedere fizic? Deoarece fericirea (la fel ca si nefericirea) este o calitate de-a dreptul contagioasa! Avem tendinta sa ne simtim mai in largul nostru inconjurati de oameni zambitori, mai ales la o prima impresie.

Un alt motiv pentru care prima impresie este cruciala pentru procesul indragostirii este faptul ca orice spunem sau facem va fi filtrat prin prisma acestei prime cunoasteri. Asadar, pentru ca nu stii niciodata cand, unde sau pe cine vei intalni, fii mereu pregatita sa zambesti!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri